Facebook Pixel Nefrologische diëtetiek - Hogeschool Gent
Foto Nefrologische diëtetiek

Nefrologische diëtetiek.

N

Nefrologische diëtetiek.

Dit postgraduaat richten we om de twee jaar in. Deelnemen kan opnieuw in academiejaar 2024-2025.

Je specialiseert je op het vlak van zorgaspecten bij personen met verminderde nierfunctie, gaande van beginnende nierproblemen tot chronische nierinsufficiëntie en nierfunctievervangende therapie. Je ontwikkelt gespecialiseerde expertise die rechtstreeks toepasbaar is in de praktijk.

begeleiding

Tijdens de theoretische lessen word je op een interactieve manier begeleid door experten uit het werkveld. De praktische toepassing gebeurt in de vorm van casuïstiek, een kookworkshop, multidisciplinaire interacties en motiverende gesprekstechnieken.

zorgaspecten

Het is een extra troef binnen het zorgtraject chronische nierinsufficiëntie als zelfstandig diëtist, alsook in de gespecialiseerde multidisciplinaire centra in de nefrologie, dialysecentrum, …

programma

  • nefrologie (6 studiepunten)
  • nefrologie en voeding (9 studiepunten)
  • management nefrologische zorg (4 studiepunten)
  • stage, portfolio en casuïstiek (8 studiepunten)

opbouw

Eén lesdag per week op donderdag, van eind september tot februari. In totaal telt de opleiding zestien lesdagen (eventueel met een bijkomend monitoraat).

Inschrijven

Vanaf 1 april kan je online registreren via: webreg.hogent.be. Dat versnelt je latere inschrijving. Hou alvast je identiteitskaart en je diploma hoger onderwijs bij de hand.

Meer info over inschrijven →

Werken en studeren

Werkzaam in de privésector? Wil je werken en studeren combineren? Dan kan je mogelijk extra steun krijgen. Dit postgraduaat komt in aanmerking voor de subsidies van de kmo-portefeuille en Vlaamse opleidingsincentives en is opgenomen in de opleidingsdatabank.

Meer info over steunmaatregelen →

Ook onze dienst studentenvoorzieningen (STUVO) biedt ondersteuning.

Meer info over financieringssteun →

download de brochure →

doelgroep

Deze opleiding richt zich tot bachelors in de voedings- en dieet­kunde of klinisch diëtisten werkzaam binnen de gezondheids­zorg met bijzondere interesse voor de nefro­logische diëtetiek.

data

Dit postgraduaat richten we om de twee jaar in. Deelnemen kan opnieuw in academiejaar 2024-2025.

Naast de lesdagen staat er ook stage gepland. Deze stage omvat twee werkweken van 38 uur, startend vanaf januari.

Data van de lesdagen worden tijdig meegedeeld.

locatie

Campus Vesalius
Valentin Vaerwyckweg 1
9000 Gent

prijs

1400 euro
Onder voorbehoud van wijzigingen.

certificaat

Getuigschrift postgraduaat: minstens 80% aanwezigheid en slagen voor de examens.

Attest deelname postgraduaat: minstens 80% aanwezigheid en geen deelname aan de examens.

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker van je studie­keuze? We helpen je graag verder!

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Oncologische diƫtetiek

Het postgraduaat oncologische diëtetiek richt zich tot bachelors in de voedings- en dieetkunde en diëtisten die zich willen bekwamen in de begeleiding van mensen met kanker, zowel in de …

Voedings- en dieetkunde
De bachelor voedings- en dieetkunde leidt je op tot voedingsdeskundige en diëtist. Zo sta je in voor de voedingszorg van zowel gezonde als van zieke mensen.
Diabeteseducator

Diabetes of suikerziekte is een chronische aandoening waarbij het bloedsuikergehalte verhoogd is. Wereldwijd treft deze chronische aandoening miljoenen mensen. Tijdens de theoretische lessen word …

Eetstoornissen

Tijdens het deeltijds postgraduaat eetstoornissen raak je vertrouwd met multi­disciplinaire, praktijk­gerichte en contextuele benadering binnen de begeleiding van …