Postgraduaat diabeteseducator - Hogeschool Gent
Foto Postgraduaat diabeteseducator

Diabeteseducator.

D

Tijdens de theoretische lessen word je op interactieve manier begeleid door experten uit het werkveld. De praktische toepassing gebeurt onder andere onder de vorm van casuïstiek, multidisciplinaire interacties en motiverende gesprekstechnieken.

  Opleidingsonderdeel Studiepunten
  Professionele diabeteszorg 5
  Psychosociale zorg 4
  Diabeteseducatie 3
  Management, samenwerken en kwaliteitszorg 4
  Evidence based werken in de diabetologie en portfolio 4
  Stage 4

  doelgroep

  Professionele bachelors in de verpleegkunde, professionele bachelors in de voedings- en dieetkunde, professionele bachelors in de podologie, professionele bachelors in de vroedkunde, professionele
  bachelors in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie en andere bachelors in de gezondheidszorg met interesse voor diabeteseducator en gegradueerde verpleegkundigen.

  data

  Gedurende het gehele academiejaar (eind
  september - eind juni) is er één enkele lesdag per week (op maandag). In totaal telt de opleiding 20 lesdagen (24 studiepunten).

  locatie

  Campus Ledeganck
  K. L. Ledeganckstraat 8
  9000 Gent

  prijs

  1200 euro

  certificaat

  Attest postgraduaat (vooropleiding gegradueerde) of getuigschrift postgraduaat (vooropleiding bachelor).

  Belangrijke troeven.

  1

  Naast de lessen die plaatsvinden op de campus Ledeganck hoef je geen andere symposia of externe bijscholingen te volgen.
   

  2

  Lessen worden bijna uitsluitend gegeven door experten uit het werkveld. Deze experten werken in verschillende settings over heel Vlaanderen en Brussel.
   

  3

  Je hebt één vaste dag in de week les.

  4

  Nog een betere voorbereiding op de functie van diabeteseducator door naast een goede theoretische achtergrond, ook ruimte te bieden voor het oefenen van verschillende vaardigheden (educatie, motiveren, …).

  Onder leiding van deze experts uit het werkveld

  Bram Vlaeminck

  bram.vlaeminck@hogent.be

  Inschrijven

  Eerst en vooral dien je een intakegesprek aan te vragen via de coördinator Bram Vlaeminck. Tijdens je intake ontvang je alle verdere informatie over de inschrijving.