Facebook Pixel Oncologische diëtetiek - Hogeschool Gent
Foto Oncologische diëtetiek

Oncologische diëtetiek.

O

Oncologische diëtetiek.

 
 

Oncologische patiënten beter begeleiden? Tijdens de curatieve fase is het cruciaal dat je kan inschatten hoe veilig of onveilig de dieetwens van de patiënt is. Deze opleiding wil gespecialiseerde kennis en inzicht bijbrengen over de verschillende zorgaspecten van personen met een oncologische aandoening.

download de brochure →

volg een online infosessie →

praktijk

Doorheen dit traject ontwikkel je gespecialiseerde expertise die rechtstreeks toepasbaar is in de praktijk. Het uitgangspunt binnen de oncologische voedingszorg is dat het handelen van de oncodiëtist gebaseerd is op Evidence-Based Practice (EBP). Tijdens de colleges word je op een interactieve manier begeleid door experten uit het werkveld.

programma

  • oncologie (6 studiepunten)
  • oncologie en voeding (9 studiepunten)
  • management oncologische zorg (4 studiepunten)
  • stage, portfolio en casuïstiek (8 studiepunten)

Dit postgraduaat omvat 27 studiepunten.

Bekijk het gedetailleerd programma →

data 2023 -2024

  • 28/09
  • 05/10, 12/10, 19/10, 26/10
  • 09/11, 16/11, 23/11, 30/11
  • 07/12, 14/12, 21/12
  • 11/1, 18/01, 25/01
  • 01/02

Gedurende het postgraduaat is er één lesdag per week (donderdag). Lessen starten eind september en eindigen begin februari. Vanaf februari tot het examen heb je tijd voor stage, portfolio, literatuurstudie. Je examen valt in de periode eind mei - begin juni. Het postgraduaat is dus perfect te combineren met een job, gezin, andere studie of activiteit.

Dit postgraduaat richten we om de twee jaar in.

evaluatie

  • Portfolio
  • Casuïstiek
  • Stage
  • Literatuurstudie
  • Schriftelijk meerkeuze-examen

inschrijven

Vanaf 1 april kan je online registreren via: webreg.hogent.be. Hou alvast je identiteitskaart en je diploma hoger onderwijs bij de hand. Vanaf 26 juni 2023 ontvang je een bevestiging van je inschrijving samen met de factuur via e-mail. Inschrijven kan tot 15 september 2023.

Meer info over inschrijven →

werken en studeren

Werk je in de privésector? Wil je werken en studeren combineren? Dan kan je mogelijk extra steun krijgen. Dit postgraduaat komt mogelijk in aanmerking voor de subsidies van de kmo-portefeuille en Vlaamse opleidingsincentives en is opgenomen in de opleidingsdatabank.

Meer info over steunmaatregelen →

Ook onze dienst studentenvoorzieningen (STUVO) biedt ondersteuning.

Meer info over financieringssteun →

locatie

Je hebt les op campus Vesalius
Keramiekstraat 80
9000 Gent

kaart

bekijk de campus virtueel →

prijs

1550 euro*
*onder voorbehoud van wijzigingen en te betalen bij inschrijving

certificaat

Getuigschrift postgraduaat: minstens 80% aanwezigheid en slagen voor de examens. Attest deelname postgraduaat: minstens 80% aanwezigheid en geen deelname aan de examens.

contact 

Zoek je meer informatie? We zijn er voor jou. De opleidingscoördinatoren Lotte Hellinckx en Magali Maes helpen je graag verder:

profielfoto Magali Maes

Magali Maes

Coördinator

Chat met Magali

nuttige links

brochure downloaden →
brochure ontvangen per post →
volg een online infosessie →
studiefiches →
werken en studeren →
financieringssteun →
bezoek ons →
infodagen en activiteiten →

Doelgroep.

Deze opleiding richt zich tot bachelors in de voedings- en dieetkunde. Diëtisten die in de eerste en tweede lijn instaan voor de begeleiding van oncologische patiënten en voor diegenen die zich hierin verder wensen te specialiseren.

Doelgroep.

Deze opleiding richt zich tot bachelors in de voedings- en dieetkunde. Diëtisten die in de eerste en tweede lijn instaan voor de begeleiding van oncologische patiënten en voor diegenen die zich hierin verder wensen te specialiseren.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Nefrologische diƫtetiek

Het postgraduaat nefrologische diëtetiek richt zich tot bachelors in de voedings- en dieetkunde of klinisch diëtisten. Je specialiseert je op het vlak van zorg­aspecten bij personen …

Voedings- en dieetkunde
De bachelor voedings- en dieetkunde leidt je op tot voedingsdeskundige en diëtist. Zo sta je in voor de voedingszorg van zowel gezonde als van zieke mensen.
Diabeteseducator

Diabetes of suikerziekte is een chronische aandoening waarbij het bloedsuikergehalte verhoogd is. Wereldwijd treft deze chronische aandoening miljoenen mensen. Tijdens de theoretische lessen word …

Eetstoornissen
Tijdens het deeltijds postgraduaat eetstoornissen raak je vertrouwd met praktijk­gerichte en contextuele benadering binnen de begeleiding van eetstoornissen.
Connect
Blijf up-to-date over nieuws, onderzoek, bijscholingen en events met HOGENT Connect. Selecteer de thema's die jou interesseren.
bijscholingen

Bekijk ons uitgebreid aanbod navormingen, studiedagen, bijscholingen of nascholingen, workshops, symposia en congressen. Dit zijn korte vormingen van een of meerdere dagen. Een ideale manier om je …