Foto Accounting administration

Accounting administration

De graduaatsopleiding in accounting administration is een veelzijdige opleiding in het hoger onderwijs, waarin je kennismaakt met alle facetten van boekhoudkundig en financieel werk.

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak waardoor je meteen wordt uitgedaagd je kennis naar de praktijk te vertalen. Nadat je de basisbouwstenen van het boekhouden onder de knie hebt, leer je ze zelfstandig toe te passen. Dit in digitale werkomgevingen, cases uit het werkveld en een blokstage.

Overdag, ’s avonds
of in het weekend

Deze opleiding omvat 120 studiepunten. Aan jou de keuze of je de opleiding volgt in dagonderwijs, ’s avonds of in het weekend. Je keuze bepaalt de duurtijd van je traject.

Wat je ook kiest, de minimale duurtijd van de opleiding is twee jaar. Het programma is heel flexibel opgebouwd. Zo kan je ook op latere tijdstippen instappen.

Je maakt kennis met
de volgende facetten

  • Een uitgebreid overzicht van alle boekhoudkundige, vennootschapsrechtelijke en fiscale aspecten.
  • Een sterke juridische achtergrond zodat je elke boekhoudkundige handeling kan kaderen in de correcte juridische reglementering.
  • Een uitgebreide kennis van de deontologische code.
  • De continue verandering van het werkveld. Je leert in te spelen op nieuwe complexe uitdagingen en kan aan de slag met de nieuwste digitale boekhoudtoepassingen.
  • Klantgerichte communicatie om klanten volledig en passend te informeren.
Sfeerbeeld
Het programma is heel flexibel opgebouwd. Zo kan je ook op latere tijdstippen instappen.

Je staat er niet
alleen voor.

Een team met veel expertise en goesting staat voor je klaar. Ze zullen je persoonlijk begeleiden, groepstrainingen organiseren, je tal van tips en tricks aanreiken, ...

Wat na je diploma?

Werken

Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde.

De graduaatsopleiding zet je in de ideale startpositie voor een job bij de federale overheid en als Junior Accountant in:

  • de boekhoudkundige sector
  • kmo’s
  • de financiële sector

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor bedrijfsmanagement kan behalen.

Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde accounting administration. Daarnaast kan je als student bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).

Waar kan je deze opleiding volgen?

Gent (avond- en weekendonderwijs)
Lokeren Groendreef (dagonderwijs)
Dendermonde (avondonderwijs)
Aalst (avond- en weekendonderwijs).

Heb je vragen?

Wil je meer info over inhoud, manier van evalueren, werkvormen, begin- en eindcompetenties of werkplekleren? Mail naar jan.desmet2@hogent.be.

Voor alle praktische vragen kan je terecht bij 
graduaat@hogent.be.