Facebook Pixel Network administrator - Hogeschool Gent
Foto Network administrator

Network administrator.

N

Network administrator.

Wil je je computer networking skills uitbreiden of vernieuwen? In dit micro degree word je onder­gedompeld in de materie van de drie Cisco CCNA-cursussen.
Computernetwerken zijn het hart van elke business. Vanuit de bedrijfs­wereld is de vraag naar network administrators dan ook heel groot.

Download de brochure →

Binnen onze bachelor­opleiding toegepaste informatica wordt de materie van de drie Cisco CCNA-cursussen ('Introduction to Networks', 'Switching, Routing and Wireless Essentials' en 'Enterprise Networking, Security and Automation') behandeld in de opleidings­onderdelen Computer Networks I t.e.m. III. Deze IT-specialisatie bundelt al deze opleidings­onderdelen in een afgerond geheel. De micro degree is daarmee een betaalbaar alternatief voor bestaande Cisco-trainingen, met focus op intensieve en hands-on begeleiding. Je krijgt les van officieel geaccrediteerde Cisco-instructoren met een jaren­lange expertise en ervaring.

Voor wie?

  • IT-professionals die hun kennis willen updaten of uitbreiden zonder een lang­durende opleiding te moeten volgen.
  • Graduaten, bachelors of masters (of minstens gestart aan diploma­jaar).

Het gevraagde diploma niet op zak, maar wel al jarenlang ervaring in de sector? Ook dan willen we jou de kans geven om network administrator te worden. Via een intake­gesprek toetsen we af of het voor jou haalbaar wordt.

Programma & aanpak.

Je kan de lessen zowel op de campus (in Gent of Aalst) als op afstand volgen. Als je de lessen fysiek bijwoont, zal je aansluiten bij de laatstejaars­studenten uit onze bachelor­opleiding in de hands-on labo's met fysieke apparatuur.

Programma van de micro degree network administrator.
Opleidingsonderdeel studiepunten
Eerste jaar (vanaf februari)  
Computer Networks I 4
Tweede jaar   
Computer Networks II (semester 1) 4
Computer Networks III (semester 2) 4
Totaal op te nemen studie­punten 12
Je kan rekenen op de jaren­lange expertise en ervaring van officieel geaccrediteerde Cisco-instructoren.
Je kan rekenen op de jaren­lange expertise en ervaring van officieel geaccrediteerde Cisco-instructoren.

Prijs

Het bedrag van het studiegeld hangt af van het aantal studie­punten dat je opneemt en het aantal academie­jaren dat je inschrijft.

Voor 2024-2025 bestaat het studiegeld van de micro degree uit een vast bedrag van 576 euro (288 euro per jaar) en een variabel bedrag van 13,80 euro per studiepunt. Het totale studie­geld als niet-beurs­student bedraagt dan 741,6 euro voor de volledige opleiding.

Attestering

Voor alle opleidings­onderdelen ontvang je een credit­attest. Als je slaagt voor alle opleidings­onderdelen, ontvang je een attest van de micro degree network administrator. Met dit attest kan je ook via een officieel examen­centrum een CCNA certificaat halen. Dit certificaat wordt wereldwijd erkend.

Op zoek naar een extra uitdaging?

Combineer de micro degree Network administrator met het postgraduaat IT-management en verbreed zo je kennis en je skills rond IT. Ontdek het postgraduaat IT-management.

Sfeerbeeld

Nog vragen?

Veelgestelde vragen. 

Je behaalde een graduaat, bachelor of master (of minstens gestart aan diplomajaar).

Heb je de juiste voorkennis? Schrijf je meteen in. Selecteer 'micro degree' bij de soort opleiding. Kies daarna bij opleiding voor de bachelor toegepaste informatica.

Wil je eerst een afspraak maken voor een intake­gesprek? 

Contacteer veerle.bosmans@hogent.be of maak hier een afspraak.

Je kan alle inhoudelijke informatie rond het microdegree network administrator in de studiefiche terugvinden.

Het programma duurt drie semesters en begint voor het eerste jaar in februari en voor het tweede jaar vanaf september, bij de start van het academiejaar.

Je hebt per semester wekelijks 3 uur les in dagonderwijs of 4 uur studietijd in afstandsonderwijs.

Bezoek modelroosters.hogent.be om je lessenrooster te zien.

Neen. Als je het gevraagde diploma op zak hebt, dan hoef je geen intakegesprek te doen. Heb je het gevraagde diploma niet op zak, maar heb je wel al minstens drie jaar ervaring in de sector? Ook dan willen we jou de kans geven om network administrator te worden. We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een gesprek.

Dit gesprek kan online of op de campus. Maak hier een afspraak.

Ja, in veel gevallen kan dat. Op onze pagina Werken en studeren lees je er meer over.
 

De opleiding komt in aanmerking voor kmo-portefeuille. Met deze subsidie recupereer je een stuk van je inschrijvingsgeld (erkenningsnummer kmo-portefeuille van HOGENT: DV.O101616). Meer info via vlaio.be.

Voor een micro degree schrijf je in met een creditcontract, hierdoor kan je geen aanspraak maken op een studietoelage. Je hebt ook geen recht op groeipakket omdat je inschrijft voor minder dan 27 studiepunten.

Deze opleiding kan gestart worden bij het begin van een academiejaar (eind september) of bij aanvang van het tweede semester (begin februari). Neem tijdig contact op met de studietrajectbegeleider om jouw studietraject te bespreken. Je kan inschrijven tot 1 maart, maar wij adviseren om reeds in de loop van de maand december of januari contact op te nemen.

Zit je nog met prak­tische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker? We helpen je graag verder!

WWaar?

Je kan de lessen volgen op campus Schoonmeersen Gent en campus Aalst of via afstandsonderwijs.

Bekijk campus Schoonmeersen →
Bekijk campus Aalst →

H


Hulp nodig bij
je studiekeuze?

begeleiding →

Vragen over je studie­traject?
Contacteer veerle.bosmans@hogent.be
(studietraject­begeleider)

Nog vragen over deze opleiding? Mail naar toegepasteinformatica@hogent.be

IInfo, intake & inschrijven

Heb je de juiste voorkennis? Schrijf je meteen in. Selecteer 'micro degree' bij de soort opleiding. Kies daarna bij opleiding voor de bachelor toegepaste informatica.

Wil je eerst een afspraak maken voor een intake­gesprek? 

Contacteer veerle.bosmans@hogent.be.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Micro degree mainframe-expert

De micro degree mainframe expert richt zich tot IT-professionals en bachelors of masters uit een IT-opleiding die op korte termijn hun kennis willen uitbreiden. De vraag naar IT'ers met mainframe …

Systeem- en netwerkbeheer

Systeem- en netwerkbeheer is een graduaat van 120 studiepunten in dag- en/of avond­onderwijs. Door de sterke praktijk- en beroeps­gerichte aanpak word je meteen uitgedaagd om je kennis …

Toegepaste informatica in dagonderwijs

Deze opleiding biedt je in het eerste jaar een heel stevige en brede basis­kennis over diverse IT-onderwerpen. Daarna kies je staps­gewijs voor de specialisatie die het best bij je …

Toegepaste informatica in afstandsonderwijs

Toegepaste informatica kan je volgen in dagonderwijs of in afstandsonderwijs. Met het afstandsleren willen we volwassenen bereiken die een studie wensen te combineren met een job en/of gezin. Het …

IT-management
In het postgraduaat IT-management krijg je de nodige management­inzichten en -vaardigheden om informatica­projecten te begeleiden en IT-management­functies uit te oefenen.
Programmeren

Programmeren is een graduaat in dag­onderwijs (2 jaar) of avond­onderwijs (4 jaar). Door de sterke praktijk- en beroeps­gerichte aanpak word je meteen uitgedaagd om je kennis …

Micro degree AI & data engineer
De micro degree AI & data engineer richt zich tot IT-professionals en bachelors of masters uit een IT-opleiding die specifiek op zoek zijn om hun AI-skills uit te breiden of te vernieuwen.