Foto Programmeren

Programmeren.

P

Wat maakt de opleiding zo bijzonder? De sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak waardoor je meteen wordt uitgedaagd om jouw kennis naar de praktijk te vertalen. Nadat je de basisbouwstenen van het programmeren onder de knie hebt, leer je ze zelfstandig toe te passen in digitale werkomgevingen, in cases uit het werkveld en in een blokstage. Kortom, je komt al heel snel samen met de eindgebruikers tot een afgewerkt en inzetbaar resultaat.

Overdag of 's avonds

Deze opleiding omvat 120 studiepunten. Aan jou de keuze of je de opleiding volgt in dagonderwijs of ’s avonds. Je keuze bepaalt de duurtijd van je traject.

Wat je ook kiest, de minimale duurtijd van je studie is 2 jaar. Het programma is heel flexibel opgebouwd. Zo kan je ook op latere tijdstippen in het academiejaar instappen.

In deze graduaatsopleiding komen onder meer volgende aspecten aan bod:

  • Relevante programmeertalen en technologieën voor het bouwen en onderhouden van applicaties
  • Gespecialiseerde kennis van mobiele ontwikkeling en webontwikkeling
  • Het onderbouwen van softwareprojecten (ontwerp, programmeertaal en –methodiek)
  • Het realiseren van softwareapplicaties en gegevensstructuren
  • Onderhoud en eventuele aanpassingen aan opgeleverde projecten
  • Het leveren van input bij het opstellen van gebruikershandleidingen, referentiegidsen en online hulpbronnen

Algemene vakken zoals economie, wiskunde en talen komen niet aan bod. In deze opleiding werken we voornamelijk aan jouw technische skills.

 
Sfeerbeeld
Een team met veel expertise en goesting staat voor je klaar.

Je staat er niet alleen voor.

Een team met veel expertise en goesting staat voor je klaar. Ze zullen je persoonlijk begeleiden, groepstrainingen organiseren, je tal van tips en tricks aanreiken, ...

Wat na je diploma?

Werken

Als je je opleiding succesvol beëindigt, krijg je een officieel Europees erkend diploma van gegradueerde. De graduaatsopleiding zet je in de in ideale startpositie voor een job als junior ontwikkelaar, programmeur, technicus, computeroperator, …. Dankzij een praktische beroepsgerichte invulling van de opleiding ben je immers onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt. Of misschien ga je als zelfstandig ondernemer mee aan de slag. Hoe dan ook staat je een boeiende carrière te wachten.

Verder studeren

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Dat kan! HOGENT biedt een vervolgtraject aan waarmee je een bachelor toegepaste informatica kan behalen. Het traject omvat vrijstellingen voor studenten met het diploma van gegradueerde programmeren. Daarnaast kan je als student bijkomende vrijstellingen aanvragen op basis van Eerder Verworven Kwalificaties (EVK’s) en Eerder Verworven Competenties (EVC’s).

Waar kan je deze opleiding volgen?

Gent (dag- en avondonderwijs)
Lokeren Brouwerijstraat en Dendermonde (avondonderwijs)

Heb je vragen?

Wil je meer info over de inhoud, de manier van evalueren, de werkvormen, de gewenste begin- en eindcompetenties of het werkplekleren? Mail naar graduaat@hogent.be