Facebook Pixel Training Personal Outcomes Scale (POS) - Hogeschool Gent
Foto Training Personal Outcomes Scale (POS)

Training Personal Outcome Scale (POS).

Kwaliteit van leven bij personen met een verstandelijke beperking.

T

Training Personal Outcome Scale (POS).

Als begeleider van personen met een verstandelijke beperking streef je ernaar om je cliënt een zo hoog mogelijke individuele Kwaliteit van Bestaan te bezorgen.

De Persoonlijke Ondersteuningsuitkomsten Schaal (POS) kan in dit proces een heel belangrijke rol spelen. De POS is een instrument dat inzicht geeft in de sterkere en zwakkere aspecten van iemands kwaliteit van bestaan en dat de levenskwaliteit kan meten op basis van specifieke indicatoren.
Op basis van de uitkomsten van dit instrument kan je de aard en intensiteit van de ondersteuning optimaliseren om zo de kwaliteit van bestaan te bevorderen.

Training tot POS interviewer

De POS training is een tweedaagse training met een introductie rond Kwaliteit van Bestaan en een intensieve training over de Persoonlijke Ondersteuningsuitkomsten Schaal (POS).

We gaan in op de verschillende stappen in de ontwikkeling van de POS en lichten ook de praktische werking van het instrument toe zoals o.a. de wijze van registratie en verwerking van de uitkomsten. Daarenboven gaan we dieper in op domeinspecifieke vragen en het verschil tussen de POS voor volwassenen en de POS voor kinderen en jongeren. Naast deze theoretische toelichting is de praktische inoefening van het instrument een essentieel onderdeel van de training.

Na het afronden van de training ontvang je een certificaat. Dit certificaat is twee jaar geldig en kan verlengd worden door te voldoen aan enkele criteria (minimaal 15 interviews per jaar houden, betrokken zijn bij een duo-interview én jaarlijks een online opvolgingscursus van één dagdeel te volgen).

Training tot POS trainer

Na de training tot POS interviewer kan je een extra opleiding volgen tot tot POS trainer. Na afronding mag je binnen de eigen organisatie mensen trainen tot POS interviewer. Heb je interesse? Neem dan contact op voor een overzicht van de specifieke inhoud, planning en kosten van deze training.

 

Lesgevers

De training wordt gegeven door getrainde interviewers, verbonden aan het onderzoekscentrum EQUALITY, dé referentie op het vlak van quality of life. 

Doelgroep

Begeleiders die personen met een verstandelijke beperking ondersteunen.

Groepsgrootte

18-20

Locatie

De training kan plaatsvinden in Gent of op locatie. Per jaar worden één of meerdere trainingen aangeboden.

Prijs

Het volgen van de POS training kost (in 2021) 210 euro per persoon. Dit is inclusief koffie/thee en lunch. Voor een POS training op locatie gelden aparte tarieven.

Wil je nadien verder aan de slag met de POS dan worden jaarlijks licentiekosten in rekening gebracht. Dit betreft 1 euro per geïnterviewd persoon per jaar.

Contact

remco.mostert@hogent.be