Het onderzoekscentrum SUPRB wil het psychosociaal welzijn in de samenleving bevorderen door in te zetten op preventie, vroegdetectie, zorg én herstel bij middelengebruik, eetstoornissen en forensische thematieken.
Deze drie onderzoeksdomeinen kenmerken zich door een samenspel van biologische, psychologische en sociale risicofactoren. Het zorgtraject is in deze domeinen dan ook gelijkaardig: complex en van lange duur. Het vraagt een multidisciplinaire, cliëntgecentreerde aanpak met aandacht voor de context.
Ons doel is om cliënten en intermediairs te ondersteunen om weloverwogen keuzes te maken, met de nadruk op herstel en vanuit een burgerschapsmodel. We zetten de cliënt zelf centraal en gaan voor een verbeterde levenskwaliteit op lange termijn.
In de kijker
- SUPRB werkte mee aan de eerste XTC-EXPO in België.
- PODCAST - Help, mijn dochter wil Tequila serveren op haar sweet sixteen party. Collega Nicky Dirkx brengt raad in deze aflevering van Goed om Weten!
- "Het potentieel van preventie is onderbenut." - Lees meer
Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van alles wat we doen.
Doe beroep op onze expertise.
Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken? Neem contact op met een van onze experten of mail via suprb@hogent.be.
Wil je met een of meerdere van onze experten een gratis adviesgesprek? Dankzij Blikopener van de Vlaamse overheid is dat mogelijk.
Onderzoekslijnen.
In de pijplijn
Tussen de lijntjes. Waarheden en vooroordelen over drugs: een gids zonder oordeel.
Horen drugs er tegenwoordig gewoon bij op festivals en feestjes? Kan je van één lijntje al verslaafd raken? Bestaat er zoiets als ‘veilig’ recreatief druggebruik? Wanneer wordt het tijd om je zorgen te maken over je eigen gebruik of dat van iemand anders? En hoe zit het met alcohol en tabak, zijn die echt zo onschuldig?
Er bestaan heel wat voordoordelen, misverstanden en bezorgdheden over drugs en druggebruik. Daarom hebben we onze expertise gebundeld in deze gids waarin we de mythes doorprikken en antwoorden bieden op al je benieuwde en bezorgde vragen. In Tussen de lijntjes krijg je een realistisch en onderbouwd beeld. En dat zonder oordeel.