Facebook Pixel Research Centre for Learning in Diversity - Hogeschool Gent
Foto Research Centre for Learning in Diversity

Research Centre for Learning in Diversity.

R

Research Centre for Learning in Diversity.

Leren en diversiteit staat centraal in het onderzoeks­centrum. We voeren praktijk­gericht onderzoek naar zowel formeel als informeel leren, typisch en atypisch leren en leren doorheen de volledige levens­loop, van jonge kinderen tot volwassenen.

Bij onderzoek naar ‘leren’ vertrekken we altijd vanuit de diversiteit van lerenden enerzijds en de diverse contexten waarbinnen dat leren kan plaats­vinden ander­zijds. Zo willen we bij­dragen aan gelijke toegang tot kwaliteits­vol onderwijs en levens­lang leren voor iedereen.

Binnen het onderzoeks­centrum werken we maximaal inter­professioneel om een holistisch beeld te krijgen op het samen­spel van factoren die leren beïnvloeden.

 

In de kijker

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van alles wat we doen!

   

  Onze experten

  Heb je een vraag of wil je met ons samenwerken? Neem contact op met een van onze experten of mail via learningindiversity@hogent.be.

  Maak kennis met de experten

  Wil je met een of meerdere van onze experten een gratis adviesgesprek? Dankzij Blikopener van de Vlaamse overheid is dat mogelijk. 

    

   Onderzoekslijnen.

    

   Zoek een opleiding
   Effectief inclusief onderwijs
   Surf hier naar de projecten
   Zoek een opleiding

    

   "Het Research Centre for Learning in Diversity is multi­disciplinair samen­gesteld uit experts met onderzoeks- en/ of praktijk­ervaring in disciplines zoals pedagogiek en didactiek, sociaal werk, ortho­pedagogiek, humane en sociale weten­schappen, audiologie, logo­pedie, ergo­therapie, recht, informatica en biomedische wetenschappen."

   Bekijk de experts

   Advies of vorming nodig?

    

   Wil je weten of je onderwijs werkt? Neem je onderwijs kritisch onder de loep door een degelijke onderzoeksbril met een methodologisch stevig montuur. Klik hier voor meer info over methodologisch advies en ondersteuning bij onderwijsonderzoek. 

    

   Publicaties.

    

    


   Klik hier voor een overzicht van al onze publicaties, we zetten er alvast enkele in de kijker.

   banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek
   banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek
   banner studente zittend op de grond in de bibliotheek met een boek

   Onze samenwerkingen.

   Zoek je een boeiende stage­plaats in de educatieve onderzoeks­sector? Wij ontvangen je graag in ons team! Neem contact op met learningindiversity@hogent.be voor meer info.
    

   "Een one-size-fits-all didactiek bestaat niet"

   Delphine Sasanguie, coördinator