Facebook Pixel Agenda - Hogeschool Gent
Foto Agenda

Agenda.

A

Agenda.

Liever alles hapklaar in je mailbox?

Via HOGENT Connect ontvang je updates over bijscholingen, onderzoek, nieuws, events en meer over de thema's die jou interesseren.

Aanmelden

Personal Outcomes Scale (POS) training

Dit instrument ontwikkeld in het kader van het Quality of Life gedachtengoed, geeft inzicht in de sterkere en zwakkere aspecten van de kwaliteit van bestaan van een persoon. We richten ons tijdens deze training meer specifiek naar ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Wil je het POS-instrument graag (beter) leren kennen of op termijn introduceren in de voorziening waar je werkt, dan kan je nu de POS-training volgen bij de specialisten van EQUALITY ResearchCollective.

start 23 augustus 2024 (9.00 - 12.30 uur)
Online
Onderwijswebinar Ruimtehelden: werken rond duurzaam ruimtegebruik binnen en buiten de klas.

Gratis webinar. Ben jij een leerkracht in de derde graad basisonderwijs of eerste graad secundair onderwijs? Ga je op zoek naar methodieken om in gevarieerde vormen les te geven in de vakken wereldoriëntatie, ruimte of aardrijkskunde? Of ben je misschien actief in jeugdwerk? Maak dan kennis met de toolbox Ruimtehelden, een participatief leerpakket rond ruimtebewustzijn volgens de principes van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen en het wonen van de toekomst op maat van jonge tieners.

dinsdag 27 augustus 2024 (van 14u tot 15u)
online
Infodag

Tijdens de infodag geven lesgevers en studenten uitleg over de opleidingen en/of leiden ze je rond op de campus.
 

7 september 2024 (10 tot 15 uur)
Gent, Aalst, Melle
HRinEDU

Leidinggevende, bestuurder of HR-verantwoordelijke van onderwijsinstellingen? Noteer alvast dit uniek HR-event met specifieke focus op de onderwijssector in je agenda! Keynotes, workshops, boeken en netwerkgelegenheid troef op deze dag.

11 september 2024 (09.30 - 17.15u)
GENT
Start to teach

Start je met lesgeven, maar heb je nog geen echte ervaring. Of is het gewoon al een hele tijd geleden dat je voor de klas stond en wens je een opfrissing? Wil je graag tips en tricks en gouden raad van ervaren lesgevers en lerarenopleiders. Deze start-to-teachsessies helpen je alvast op weg in afwachting van een lerarenopleiding.

start 11 september (van 14u tot 15u)
Online en in Gent
Slotevent: peulvruchten in de bakkerijsector

Slotevent peulvruchten in de bakkerijsector

13 september 2024 (9.30 - 16.30 uur)
Ter Groene Poorte - BRUGGE
Leer houtkringlopen

Ben je actief in de hout­verwerkende sector? Ben je overtuigd dat circulair ondernemen nieuwe kansen biedt en de concurrentie­kracht van jouw onderneming vergroot? Wil je het abstracte concept van circulaire economie omzetten in de praktijk?

september - december
Opfriscursussen fiscaliteit

Wil je je kennis van personenbelasting, btw, vennootschapsbelasting, successie- en registratierecht en vennootschapsrecht opfrissen? Dan bieden wij de perfecte oplossing in de vorm van meerdaagse opfrissingscursussen.

september - oktober 2024
fysiek en/of online
Mentorenopleiding voor verpleegkundigen

Als stagementor in de zorgsector wil je ongetwijfeld het leerproces van jouw student optimaal begeleiden. In de mentoren­opleiding van HOGENT reiken experten je handvaten aan om een doelgericht plan op te stellen voor elke student en om hun vorderingen vlot te kunnen opvolgen. Er zijn vier fysieke contactmomenten, maar je kan ook terecht op een digitaal leerplatform.
 

september - december
Navorming referentieverpleegkundige diabetologie

De problematiek rond diabetes mellitus is zeer ruim. De navorming referentieverpleegkundige diabetologie beperkt zich tot de basis. Personen die zich diepgaand in dit onderwerp wensen te bekwamen, raden we aan het postgraduaat Diabeteseducator te volgen aan HOGENT.

23/09/2024 (8.45 - 17.15 uur)
Campus Ledeganck