Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

AGENDA

6 uur verplichte navorming voor energiedeskundigen type A

6 uur verplichte navorming voor energiedeskundigen type A

Energiedeskundigen Type A zullen dit jaar nog zes uur permanente vorming moeten volgen om hun erkenning te kunnen behouden. Meer bepaald over het aangepaste inspectieprotocol en de EPC-software. Dat kan op HOGENT!  Programma Inhoudelijke wijzigingen van het inspectieprotocol, toe te passe…
16 - 20 september

Onthaaldagen

Onthaaldagen Tijdens de onthaalweek van 16 tot 20 september willen we voor alle studenten een vlotte start garanderen. Tijdens de onthaalweek krijg je een voorstelling van HOGENT, de campus en jouw opleiding, onze onderwijsorganisatie, instaptesten, …
24 september (10 - 15 uur) Operatie proper

Operatie proper

HOGENT en UGent grijpen de start van het nieuwe academiejaar aan om een 'Operatie proper' te lanceren. Samen gaan we de strijd aan tegen zwerfvuil: vrijwilligers (zowel studenten als personeel) steken op 24 september de handen uit de mouwen op campus Schoonmeersen. Schrijf je alvast ook al in als vrijwilliger!


oktober Plechtige proclamaties

Plechtige proclamaties

Aandacht! Inschrijven is verplicht en uitsluitend mogelijk op uitnodiging met de inschrijvingslink die de afgestudeerde krijgt toegestuurd via mail ten laatste op 18 september. Heb je vragen over je inschrijving? Mail dan naar de contactpersonen onderaan op deze pagina. RSVP op Facebook &…
Coachingscafé paradoxaal coachen

Coachingscafé paradoxaal coachen

Een ontmoetingsplaats voor coaches, supervisoren en teambegeleiders uit het werkveld en andere geïnteresseerden. De avonden bestaan uit een lezing over een bepaald thema rond supervisie en coaching in het brede sociaal-agogische werkveld.


Lezingencyclus psychoanalyse seizoen 2019-2020.

Lezingencyclus psychoanalyse seizoen 2019-2020.

Jaarlijkse succesvolle reeks van zes afzonderlijke lezingen rond psychoanalyse. Elke sessie heeft een ander thema. Groepsgrootte is beperkt. Je kan inschrijven per sessie, voor enkele sessies of je kan een combiticket kopen waarmee je alle sessies kan bijwonen.
 


7 november 2019 (13.30 - 16.30 uur) Vakdidactiek aardrijkskunde

Vakdidactiek aardrijkskunde

Wil je graag je innoverende werkvormen gebruiken, maar weet je niet goed hoe? Weet je niet goed hoe je gemakkelijk kan differentiëren in de les aardrijkskunde? Wil je graag op virtuele excursie? Dan is deze bijscholing voor jou. 


8 november 2019 (9 tot 16.30 uur) Communicatie en teamgericht werken voor laboratoriumtechnologen

Communicatie en teamgericht werken voor laboratoriumtechnologen

In deze vorming leer je over Transactionele Analyse, een communicatie- en persoonlijkheidsmodel waarmee we actief aan de slag gaan om je persoonlijk functioneren in een team een boost te geven.


9 september en 11 september 2019 De nieuwe Vlaamse woninghuur

De nieuwe Vlaamse woninghuur

Bij de Zesde Staatshervorming werd een belangrijk deel van de huurwetgeving geregionaliseerd, waaronder de huur van woningen. Voor het Vlaams gewest werd eind 2018 een eigen en volledig nieuwe regeling inzake Woninghuur uitgevaardigd.

Op deze studienamiddag worden het Vlaams Woninghuurdecreet (Decreet Vlaams Parlement van 9 november 2018) en al de uitvoeringsmaatregelen op een overzichtelijke, grondige en praktijkgerichte wijze besproken.