Facebook Pixel Agenda - Hogeschool Gent
Foto Agenda

Agenda.

A

Agenda.

Liever alles hapklaar in je mailbox?

Via HOGENT Connect ontvang je updates over bijscholing, onderzoek, nieuws, events en meer over de thema's die jou interesseren.

Aanmelden

Basisopleiding asbestdeskundige inventarisatie

Vanaf 23 november 2022 is een asbestattest verplicht bij verkoop van woningen en gebouwen gebouwd vóór 2001. Dit moet worden opgemaakt door een asbestdeskundige inventarisatie (ADI). Met deze HOGENT-bijscholing in samenwerking met C[INVALID] heb je alvast de basiskennis over deze materie onder de knie.

18 januari 2023 (9 - 17 uur)
Holiday Inn Expo - Sint-Denijs-Westrem
Data & AI in marketing

De laatste ontwikkelingen in marketingtechnologie op de voet volgen én onder de knie krijgen is echter geen sinecure met een drukke baan. Waar pik je in als je door de bomen het bos niet meer ziet? Deze bijscholing helpt je op weg en start bij het begin. Met inzicht in de basisaspecten van MarTech ben je een stap voor op de rest. Ontdek wat deze tools ook binnen jouw marketingrol kunnen betekenen. Stap voor stap verken je op een praktijkgerichte wijze het landschap. Terwijl je kennis maakt met de verbluffende toepassingen die je heel concreet in je dagelijkse werkzaamheden kan inzetten, staan we je met raad en daad bij.

januari - maart
Oplossingsgerichte gesprekken met kinderen ondersteunen met de LifeCity app

Heb je regelmatig individuele gesprekken met kinderen? Ben ook jij op zoek naar een (extra) digitale tool om een gesprek te starten met een kind? Geloof je dat ieder kind over heel wat sterktes en krachten beschikt? Vind je het belangrijk dat het kind ook gezien wordt als een expert? Dan is deze praktische driedaagse opleiding zeker iets voor jou.

januari - februari
Campus Mercator
Inclusie type 2 in de les LO

Aan de hand van getuigenissen, theoretische achtergronden en een praktijksessie dompelen we je onder in inclusie type 2 tijdens de les LO.

19 januari 2023 (13:45 - 17 uur)
Sporthal HOGENT
De kracht van de positieve mindset voor jou en je organisatie

Een reeks rond supervisie en coaching in het brede sociaal-agogische werkveld. Telkens zeer laagdrempelig en voor een voordelige prijs. Vijf sessies, vijf thema's, telkens op donderdagavond.

19 januari 2023 (19.30 - 21 uur)
Campus Bijloke
De dwangneurose vandaag

Jaarlijkse reeks van zes afzonderlijke lezingen rond psychoanalyse. Elke sessie heeft een ander thema. Groepsgrootte is beperkt. Telkens op vrijdag van 14 tot 16 uur. Je kan inschrijven per sessie, voor enkele sessies of je kan eenmalig een combiticket aankopen waarmee je alle sessies kan bijwonen.

20 januari (14 - 16 uur)
Campus Mercator
AsbestDeskundige Inventarisatie (ADI)

Vanaf 23 november 2022 is een asbest­attest verplicht bij verkoop van woningen en gebouwen gebouwd vóór 2001. Enkel een gecertificeerd asbest­deskundige inventarisatie (ADI) mag dit opmaken. In de verplichte opleiding leer je hoe je asbest­verdachte materialen in gebouwen moet inventariseren volgens de richtlijnen van het inspectieprotocol.

25 januari tot 15 februari 2023 (9 - 17 uur)
Holiday Inn Expo - Sint-Denijs-Westrem
Navorming basis gipsverpleegkunde

Je krijgt zowel de theorie als de praktijk van het gipsen onder de knie. De opleiding is door­weven met praktijk­voorbeelden en oefeningen waardoor je de verworven kennis onmiddellijk kan toepassen in je dagelijkse praktijk.

13 februari (8.45 tot 17.15 uur)
Campus Vesalius
Navorming mantelzorgcoaches

Deze meerdaagse en praktijk­gerichte navorming tot mantelzorg­coach biedt een theoretische basis en praktische handvaten voor het begeleiden en ondersteunen van mantel­zorgers. Je maakt kennis met verschillende denk­kaders waaronder de oplossings­gerichte visie en het systeem­gericht werken.

14 februari (9 tot 17 uur)
Campus Vesalius
Vlaamse programmeerwedstrijd

De Vlaamse programmeerwedstrijd is een samenwerking tussen 4 universiteiten en 7 hogescholen. Deze veertiende editie wordt georganiseerd door HOGENT. Ieder team bestaat uit 3 personen en deelnemen is gratis.

1 maart 2023 (namiddag)
Campus Schoonmeersen