Facebook Pixel Agenda - Hogeschool Gent
Foto Agenda

Agenda.

A

Infosessies verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs

Wil je vakleraar worden in het vakgebied waarvoor je al een diploma hoger onderwijs hebt behaald? Start in september jouw verkorte educatieve bacheloropleiding aan HOGENT.

25 april (11 - 12 uur)
Campus Schoonmeersen
Lezing - De ingrediënten van voedselfraude

HOGENT en Erasmushogeschool Brussel bundelen de krachten voor een reeks lezingen rond misvattingen over voeding. Elke lezing heeft een ander thema. 

5 mei 2020 (19.00 - 21.00 uur)
Campus Bloemenhof, Erasmushogeschool Brussel
Teatime@bib: mantelzorg

Teatime@bib, dat zijn interessante themalezingen in je lokale HOGENT-bib. Het centrale thema dit jaar is vermaatschappelijking van zorg, welzijn en onderwijs. In deze Teatime@bib hebben HOGENTenaars het over mantelzorg.

20 februari (16 uur)
Campus Schoonmeersen
Updates accountancy-fiscaliteit: personenbelasting

In samenwerking met de Vereniging van accountants, bedrijfsrevisoren, belastingconsulenten, boekhouders en fiscalisten (VABF) organiseert HOGENT een reeks van navormingen rond accountancy-fiscaliteit.

14 mei (18 - 21 uur)
Campus Schoonmeersen
Congres Geestelijke gezondheid voor personen met een licht verstandelijke beperking

Op deze dag zoemen we in op mensen met een licht verstandelijke beperking en een bijkomende kwetsbaarheid op vlak van hun geestelijke gezondheid. In een snel veranderend zorglandschap, waarbij sectoren en hulpverleners zich herdefiniëren en vernieuwde accenten leggen, lopen deze personen nog steeds het risico om tussen de mazen van het net te vallen. Zorg en ondersteuning op maat, waarbij sectoren elkaar de hand reiken in een flexibel en intersectoraal verhaal, kunnen een stevig antwoord bieden. 

14 mei (9.30 - 16.40 uur)
Oostakker
Coachingscafé Het overloopeffect

Een reeks rond supervisie en coaching in het brede sociaal-agogische werkveld. Telkens zeer laagdrempelig en voor een voordelige prijs. Vier sessies, vier thema’s, telkens op donderdagavond.

Burgerschapsfestival.

Het uitgangspunt van dit festival is hoe leraren uit de eerste en tweede graad secundair onderwijs vanuit een creatief-culturele invalshoek kunnen bijdragen tot een transversale burgerschapscultuur op school.

15 mei (vanaf 9.15 uur)
campus Ledeganck
Energiedeskundige Type A - verplichte permanente vorming

De aanwezigheden van de houders van een certificaat worden doorgegeven aan de energieprestatiedatabank van het VEA.

19 mei (13 - 19 uur)
Campus Schoonmeersen
Infomoment

Op de infomomenten en opendeurdagen zwaaien we alle deuren voor je open. Op de infostanden van de opleidingen staan onze lesgevers je met raad en daad bij.

27 juni (9.30 tot 12.30)
Infomoment

Op de infomomenten en opendeurdagen zwaaien we alle deuren voor je open. Op de infostanden van de opleidingen staan onze lesgevers je met raad en daad bij.

5 september (9.30 tot 12.30 uur)