Tijdens het academiejaar 2021-2022 lanceerde het onderzoekscentrum Duurzaam Ruimtegebruik en Mobiliteit (DRUM) een participatieproject rond duurzame mobiliteit op campus Schoonmeersen.
Via cocreaties betrok DRUM alle stakeholders en gebruikers van de campus. Het doel was om tot concrete ideeën te komen die het mobiliteitsbeleid van HOGENT sterker zouden maken. We willen een sfeervolle beleving creëren.
Met enkele proefopstellingen evalueren we de oplossingen die voortkomen uit onze cocreatiesessies. Daarom namen we dit plein onder handen en kozen we ook voor een nieuwe benaming: het Revolteplein.
- Scheiding van fietsers en voetgangers volgens het STOP-principe
- Verplaatsen van de fietsenstallingen
- Meer belevingselementen
- Signalisatieborden aan de ingang van het plein
- Nieuwe wegwijzers op de campus met tijdsaanduiding voor zowel fietsers als voetgangers
Sfeerbeelden cocreatiesessies.
Wat vind jij ervan?
We hebben allemaal ons eigen karakter en ons eigen gedacht. Elk met zijn eigen 'hoeksken' af. Wat vind jij nu van het Revolteplein? Blij met die extra zitbanken? Of eerder teleurgesteld dat je nu niet meer met je fiets over het Revolteplein kan racen?
Laat het ons weten via drum@hogent.be en/of geef je scores via onze korte bevraging.
Heb je een specifieke vraag of wil je graag met ons samenwerken?
Neem dan contact op met het onderzoekscentrum via drum@hogent.be of maak kennis met onze experten.
Dit project was in samenwerking met de dienst Infrastructuur en Facilitair Beheer. Het werd gefinancierd door de provincie Oost-Vlaanderen en bijgestaan door de Voetgangersbeweging.