- navorming
- Gent
- dagonderwijs
- 6 dagen
Verpleegkundigen die met ioniserende stralen werken dienen te slagen voor een navorming radioprotectie. Tijdens dit bijscholingstraject leer je meer over het veilig gebruik, de basisprincipes van RX en CT en hoe je daarbij voldoet aan de stralingswet- en regelgeving.
Geïnformeerd over de mogelijke risico’s waaraan je wordt blootgesteld en met de nodige kennis op zak over de maatregelen die je moet nemen, kan je na het behalen van je attest veilig aan de slag. Deze navorming is een implementatie van artikel 53.2 van de wet van 20 juli 2001. Personeelsleden die met ioniserende straling werken, zijn hieraan onderworpen.
Programma
- Radiobiologie, radiopathologie en radiotherapie
- Stralingsbescherming en stralingsfysica
- Stralingswetgeving
- Basisprincipes van RX en CT
- Praktijkvoering m.b.t. radioprotectie
Deze navorming voldoet aan art 85 KB Medische blootstelling. Er is 40 uur les en 10u praktijkvoering met een opdracht hieraan gekoppeld.
Reeks 1
- vrijdag 17 en 24 november, en 1, 8 en 15 december 2023
- 8.30 tot 17.45 uur op vrijdag 17/11, andere dagen 9u-17u45
- Examen op 12/01/2024 9-12u
Reeks 2
- vrijdag 1, 8, 15, 22 en 29 maart 2024
- 8u30op vrijdag 01/03/24, andere dagen 9.00 tot 17.45 uur
- Examen op 19/04/2024 9-12u
Doelgroep / vereiste diploma's
Verpleegkundigen (bachelor, master of HBO5) die op de werkvloer met ioniserende stralen werken.
Certificaat
Als je slaagt voor de toetsing, ontvang je het attest ‘navorming radioprotectie’. Als je niet slaagt voor de toetsing of er niet aan deelneemt, ontvang je een attest van deelname.
Locatie
Campus Vesalius
Keramiekstraat 80
9000 Gent
Prijs
370 euro, inclusief digitale syllabus
Steunmaatregelen
Actief in de privésector? Met de kmo-portefeuille recupereer je een stuk van je inschrijvingsgeld. Erkenningsnummer HOGENT - opleiding: DV.O101616
Meer info over kmo-portefeuille →
De opleiding is opgenomen in de opleidingsdatabank en komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof (VOV). Erkenningsnummer: ODB-1000401
Meer info over opleidingsincentives →
Vragen?
Inschrijven
Je start je inschrijving door via de webregistratie onder de rubriek bij- en nacholingsprogramma's te registreren voor reeks 1 OF reeks 2 . Als deelnemer dien je deze stappen persoonlijk te doorlopen.
Welke documenten hou je het best bij de hand?
- je identiteitskaart (inlezen of scan van voor- en achterzijde uploaden)
- een scan van je diploma van verpleegkundige (bachelor, master of HBO5)
- bij facturering op naam van je werkgever of zelfstandige activiteit : een bewijs (e-mail, brief) van betaling door derde dat het inschrijvingsgeld aan hen mag worden gefactureerd met vermelding van alle facturatiegegevens
Stopzettingsvoorwaarden: Van zodra je de webregistratie hebt gefinaliseerd, schrijven we je definitief in. Vanaf dat moment ben je je inschrijvingsgeld verschuldigd aan HOGENT. Volgende stopzettingsmodaliteiten gelden: Deelnemers die ten minste 10 kalenderdagen voorafgaand aan de startdag van de navorming betaald hebben en toch niet kunnen deelnemen, krijgen het inschrijvingsgeld terug betaald. Deelnemers die ingeschreven zijn en minder dan 10 kalenderdagen voorafgaand aan de startdag of erna de navorming stopzetten, dienen het volledige inschrijvingsgeld te betalen.
Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.
Connect
Blijf up-to-date over nieuws, onderzoek, bijscholingen en events met HOGENT Connect. Selecteer de thema's die jou interesseren.bijscholingen
Bekijk ons uitgebreid aanbod navormingen, studiedagen, bijscholingen of nascholingen, workshops, symposia en congressen. Dit zijn korte vormingen van een of meerdere dagen. Een ideale manier om je …
Zorg en gezondheid
Op zoek naar expertise in zorg en gezondheid? Dan ben je hier aan het juiste adres!Gipsen en gipstechnieken
Een optimale behandeling van ziektes en letsels aan het 'steun- en bewegingsapparaat' vergt als verpleegkundige specifieke bekwaamheden. Een goede behandeling moet rekening houden met …Mentorenopleiding voor verpleegkundigen
In de mentorenopleiding van HOGENT reiken experten je handvaten aan om een doelgericht plan op te stellen voor elke stagair en om zijn/haar vorderingen vlot te kunnen opvolgen. Als stagementor …