Lotus project.


Wat?

Tweedejaarsstudenten worden samengebracht met iemand met een psychische kwetsbaarheid, vanuit een gelijkwaardige positie op basis van gemeenschappelijke interessegebieden.

Samen exploreren mensen met een psychische kwetsbaarheid en studenten in een 1 op 1 contact wat er zou kunnen gerealiseerd worden op vlak van netwerk en vrijetijdsinvulling teneinde het recht op zo volwaardig mogelijk burgerschap en participatie te kunnen verwezenlijken. Vervolgens is het de bedoeling dit samen  te concretiseren en ter uitwerking samen op pad te gaan.

De Lotus is een bloem met vele bloemblaadjes die symbool staat voor verbinding

Wanneer?

Semester 1: vanaf eind september tot begin december gaan er een 10-tal contactmomenten door tussen de student en de deelnemer.

Doel?

Studenten dragen bij tot tot het opnemen van het recht op volwaardig burgerschap van mensen met een ernstige GGZ-problematiek. Ze zetten hierbij in op interesses en ondergesneeuwde talenten. Via gezamenlijke contacten en acties komen ze tot meer maatschappelijke connectie.

Wat verwachten wij van de organisatie?

  • Het selecteren van deelnemers binnen uw eigen organisatie.
  • Een aanspreekpunt in geval van vragen voor de deelnemer of de student.

Wat mag de organisatie van ons verwachten?

Vanuit de opleiding is er voor iedere student een coach voorzien. Op drie momenten doorheen het semester worden specifieke coachingsmomenten voorzien. Deze beslaan drie uur per keer en zijn voor een groep van maximaal 10 studenten.

Opgelet! Tweedejaars­studenten hebben voorafgaande aan dit maatschappelijk project nog geen stage-ervaring opgedaan. Ze beschikken wel over andere praktijkervaring door middel van kortdurende projecten in het eerste jaar (zie info op deze site).

Meer info of contact?

Laat dit weten via dit formulier!