Facebook Pixel Verrassingsact van Sandra Kim op campus Schoonmeersen - Hogeschool Gent
Foto Verrassingsact van Sandra Kim op campus Schoonmeersen

Studententeam strikt Sandra Kim voor event.

S

Studententeam strikt Sandra Kim voor event.

Een studententeam van de afstudeerrichting Business & Languages zette tijdens dit academiejaar verschillende events op poten voor klasgroepen van het secundair onderwijs. Doelstelling: jongeren opnieuw warm maken voor de Franse taal via een initiatief op maat van de doelgroep. Tijdens één van de events is het hen gelukt om Sandra Kim te strikken als verrassingsgast.

De Franse taal staat al jaren onder druk: de kennis van het Frans gaat achteruit ondanks het feit dat de taal in veel professionele omgevingen – zeker in België - belangrijk blijft. Tweedejaarsstudenten Benoit, Stéphanie, Lisa, Sasha en Ophelia kregen de opdracht om de interesse voor de Franse taal op te krikken via een initiatief op maat van hun doelgroep.

Veel bijgeleerd.

Het project is een opdracht binnen het opleidingsonderdeel Project- en eventmanagement in het tweede jaar van de opleiding Business & Languages. Het studententeam organiseerde in de loop van het academiejaar in totaal drie events voor klasgroepen van verschillende secundaire scholen. Ze hebben leerlingen kunnen inspireren via zoektochten en kookworkshops in de Franse taal, maar hét hoogtepunt van de hele reeks was ongetwijfeld het optreden van Sandra Kim op onze HOGENT-campus.

“De organisatie verliep vlot: we hadden aangenaam contact met het management van Sandra Kim." situeert Stéphanie Jolie. "Zo’n event organiseren is echt wel zeer tijdrovend, maar toch hebben we het op de eerste plaats ervaren als een opportuniteit om veel bij te leren”, vat ze samen. “Natuurlijk is het een uitdaging om alles rond te krijgen binnen het budget en er zijn altijd wel obstakels die onverwacht opduiken, waardoor je last minute nog zaken moet wijzigen. Maar dat geeft net extra adrenaline."

In vuur en vlam

Sandra Kim werd met veel enthousiasme onthaald door de studenten. Ze zette van begin tot het einde het auditorium in vuur en vlam. Ze nam ook de tijd om met het publiek in dialoog te gaan en achteraf handtekeningen uit te delen.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Organisatie & management
In de bachelor organisatie & management heb je de keuze uit 3 afstudeer­richtingen: Business & Languages, Business Translation & Interpreting en Health Care Management. Meteen bij de start kies je de richting die je het meest ligt.
Business & Languages

Business & Languages is een afstudeerrichting van de professionele bachelor organisatie & management. Een unieke combinatie van human resources, project- en event­management, …