Facebook Pixel Online Campus - Hogeschool Gent
Foto Online Campus

Virtuele campus.

V

Virtuele campus.

Als eerstejaarsstudent toegepaste informatica kan je in voltijds dagonderwijs kiezen om altijd online les te volgen.

Als student bepaal je zelf de onderwijsvorm

Dit 'virtuele campus'-aanbod komt naast de bestaande ‘klassieke’ fysieke lessen op de campussen (in Gent en Aalst), die onder invloed van corona geëvolueerd zijn naar een mix van online en offline leren. Je bepaalt als eerstejaarsstudent dus zelf welke onderwijsvorm je volgt.

De beslissing om een virtuele campus op te richten, is deels ingegeven door onze studenten zelf. Een deel onder hen gaf aan de voorkeur te geven aan online lessen. Dat was meteen een extra motivatie voor HOGENT om de online lessen verder uit te bouwen.

De virtuele campus heeft zijn eigen klasgroepen en lessenroosters. Kies je voor deze formule, dan moet je ook wel op tijd je bed uit. Je volgt een vast uurrooster, met een vast stramien. Alleen kun je alles vanuit thuis online volgen in plaats van live op de campus.

Als je het ons vraagt een mooi aanbod voor wie afgelegen woont en niet op kot gaat of bijvoorbeeld voor minder mobiele studenten.

Nog vragen?

We leggen je alles haarfijn uit tijdens onze onthaaldagen in september. Je hebt daarna nog steeds de keuze. Je ontvangt alle praktische info over onze onthaaldagen nadat je definitief bent ingeschreven. Nu al iets vragen? chantal.teerlinck@hogent.be

Verschil met afstandsonderwijs

Het verschil tussen de virtuele campus en afstandsonderwijs bestaat erin dat afstandsonderwijs vooral gericht is naar werkstudenten die volledig op eigen tempo de opleiding doorlopen. De virtuele campus daarentegen, volgt een vast stramien met vaste lesuren in dagonderwijs. Maar de student kan die dus thuis online volgen in plaats van op de campus.