Foto Bedrijfsmanagement starten in februari

Bedrijfsmanagement starten in februari.

B

Bedrijfsmanagement starten in februari.

Starten in februari met een opleiding bedrijfsmanagement? Dat kan zonder problemen. Hou er wel rekening mee dat de opleidings­onderdelen wellicht gespreid zullen worden over 3,5 jaar.

Voordelen

  • Wanneer je instapt in februari, verspil je geen tijd en leerkrediet aan een opleiding die je niet ligt. Meer zelfs: is dit jouw eerste jaar hoger onderwijs en heroriënteer je tussen 1/12 en 15/03? Dan krijg je de helft van de studie­punten terug van de opleidings­onderdelen waarvoor je in semester 1 geen examens hebt afgelegd.
     
  • Door nu al over te stappen, proef je alvast van deze opleiding en ontdek je meteen of deze opleiding bij je past. Zo ben je in september helemaal zeker van je keuze.
     
  • De credits die je dit academie­jaar in juni of augustus behaalt, zijn mooi meegenomen: eens ze verworven zijn, hoef je deze opleidings­onderdelen niet meer te hernemen. Zo verlicht je dus je studie­programma voor de komende jaren.

Nadelen

  • Instappen in februari kan in het begin wat onwennig voelen: zal ik wel vrienden maken? Kan ik wel aansluiting vinden? We stellen je graag gerust: in de opleiding bedrijfs­management starten meer dan honderd studenten in februari. Je bent dus zeker niet alleen.
     
  • Het lessenrooster sluit soms iets minder goed aan: hier en daar kan je een springuur hebben. Tijdens deze uren kan je natuurlijk terecht in onze bibliotheek of resto's om te studeren of aan je projecten te werken.
     
  • Het kan zijn dat je bepaalde opleidings­onderdelen samen met studenten uit andere afstudeer­richtingen volgt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je als student marketing ook een opleidings­onderdeel volgt bij de studenten financiën & verzekeringen. Daardoor kan het ook gebeuren dat je les hebt op twee campussen: Schoonmeersen en Mercator.
     
  • Je examenrooster kan soms wat minder evident gespreid zijn.

Onthaalavond voor
wie in februari start.

We heten je van harte welkom op onze online onthaal­avond voor februari­starters in de opleiding bedrijfs­management.

Meer info volgt na je inschrijving.

Veelgestelde vragen

Het tweede semester start op 13 februari.

We raden je aan om je voor 1 maart in te schrijven. Weet echter dat de lessen al starten op 13 februari, dus stel je inschrijving zeker niet uit.

Wil je graag een begeleidend gesprek vooraleer je de overstap naar bedrijfs­management maakt? Maak dan een afspraak met de studie­traject­begeleider van jouw (toekomstige) afstudeer­richting via onze online afsprakenagenda.

Hou er rekening mee dat het op de dienst studie­traject­begeleiding erg druk kan zijn begin februari. Het is mogelijk dat je niet meteen een afspraak kunt vastleggen.

Van je studietraject­begeleider krijg je een aanbevolen traject. Als je geen vrijstellingen aanvraagt, dan is dit het traject dat je zal volgen. Soms heb je de keuze uit twee varianten.

Heb je al credits behaald in een vorige opleiding of heb je al enkele jaren relevante ervaring? Dan kan je misschien vrijstellingen krijgen. Je kan je digitale vrijstellings­aanvraag op het laatste tabblad van de webregistratie indienen. De studie­traject­begeleider behandelt je aanvraag zo snel mogelijk.

De studietraject­begeleiders krijgen in deze periode heel wat vragen te verwerken. Het kan dus zijn dat je niet meteen antwoord krijgt voor jouw individuele situatie. In afwachting van de goedkeuring van jouw vrijstellings­dossier kan je alvast het aanbevolen studieprogramma volgen. Samen met de studie­traject­begeleider kan je in de loop van de eerste weken (tot en met 15 maart) nog aanpassingen aanbrengen in je studieprogramma.

Hou er rekening mee dat heroriënteren een impact kan hebben op je groeipakket (vroegere kinder­bijslag) of studietoelage. In totaal moet je per academiejaar voor minstens 27 studie­punten ingeschreven zijn om je rechten als student (waaronder het groeipakket) te behouden.

We raden je aan om het aanbevolen lessen­rooster te volgen en dus ook de aanbevolen klas­groepen. Wil je toch graag een andere klasgroep? Dan moet je zelf een persoonlijk lessen­rooster samenstellen en voorleggen aan je studietrajectbegeleider.

In afwachting van de goedkeuring volg je de lessen uit het aanbevolen lessenrooster.

De modelroosters vind je op modelroosters.hogent.be. Selecteer ‘van een klasgroep’, filter op departement Bedrijf en Organisatie en kies vervolgens voor PBA BM (professionele bachelor bedrijfsmanagement) of BM2 (Aalst), gevolgd door de afkorting van jouw afstudeerrichting.

Afkortingen afstudeerrichtingen

  • AF: accountancy-fiscaliteit
  • AFLE: accountancy-fiscaliteit in afstandsleren
  • FV: financiën & verzekeringen
  • KM: kmo-management
  • MK: marketing
  • ML: milieu- en duurzaamheidsmanagement
  • RE: rechtspraktijk
  • SCM: supply chain management

Lees hier hoe je je kan inschrijven:

meer info over inschrijven 

Na je inschrijving krijg je van het studentensecretariaat al heel wat praktische info via e-mail. Je kan ook steeds bij studentensecretariaat.dbo@hogent.be terecht met al je vragen. 

alle praktische info voor een vlotte start

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Bedrijfsmanagement

In de bachelor bedrijfs­management kan je kiezen tussen 7 afstudeer­richtingen en 1 allround opleiding: accountancy-fiscaliteit, financiën & verzekeringen, …

Studietrajectbegeleiders
Zit je met vragen over je studie­contract, je geïndividualiseerd traject, opleidings­onderdelen naar keuze of afstudeer­richtingen? Aan elke opleiding is een studie­traject­begeleider verbonden bij wie je terecht­kunt.