Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

NAAR HET BUITENLAND

 

Naar het buitenland

Ontdek op deze pagina wat de meerwaarde kan zijn van een buitenlandse ervaring,
en ontdek welke mogelijkheden HOGENT jou te bieden heeft tijdens je opleiding.

Grow
up!

Trek eropuit en verleg je grenzen: je zal verrast zijn hoeveel je over jezelf ontdekt. Je leert initiatief te nemen en beslissingen te maken, verantwoordelijkheid op te nemen en voor jezelf op te komen. Ben jij klaar om de vleugels te spreiden?

Stand
out!

Een internationale ervaring tijdens de opleiding wordt door werkgevers als een absolute meerwaarde beschouwd en zal je kansen op de arbeidsmarkt gegarandeerd verhogen. Pak uit met je talenkennis en interculturele vaardigheden. Een HoGent-diploma is uiteraard al een mooi begin, maar misschien wil jij nóg aantrekkelijker worden voor toekomstige werkgevers?

Get
savvy!

Er is geen betere manier om een land te leren kennen dan door er te wonen. Dompel jezelf onder in de cultuur, gebruiken en smaken van je bestemming. Maak kennis met de locals en met andere buitenlandse studenten en beleef de hechtheid van die internationale community. Maak vrienden van over de hele wereld en verbeter je talenkennis in sneltempo. Ben jij klaar om jezelf te verrijken?

Change your
perspective!

Maak kennis met een andere aanpak van onderwijs tijdens de buitenlandse studie of een andere werkethos tijdens de internationale stage. Leer problemen vanuit een verfrissend nieuwe hoek aan te pakken. Wil jij door een nieuwe bril leren kijken?

Begint het te kriebelen? Kies hieronder de buitenlandervaring die het beste bij jou past!

 
 

Meer weten

Uiteraard dien je voor je vertrek rekening te houden met enkele praktische zaken, zoals de juiste reisdocumenten, de accommodatie ter plekke, verzekeringen, het bijspijkeren van je talenkennis,… Geen nood, want wij hebben overal aan gedacht! Je vindt hier ongetwijfeld een antwoord op al je vragen. Enkele belangrijke data en een tijdslijn die je doorheen de hele voorbereiding moet gidsen, kan je ook op deze pagina terugvinden.

 
Wil je naar het buitenland
in academiejaar 2019-2020?

Registreer je hier voor 25 maart 2019. Ligt je bestemming nog niet vast? Geen probleem! Het is wel belangrijk om na te denken of je binnen of buiten Europa wil gaan studeren of stage lopen en dit als voorkeursbestemming op te geven bij je registratie. Zo kom je in de juiste beursranking terecht. Meer informatie over de verschillende beursprogramma’s kan je terugvinden op Chamilo.

Buitenlandse studie   Buitenlandse stage   Buitenlandse stage 1 agro- en biotechnologie

Let op! Als je je studie in het buitenland wilt combineren met een buitenlandse stage, registreer je dan zowel voor studie als voor stage!

Wil je nog naar het buitenland in academiejaar 2018-2019? Neem dan contact op met het International Office via outgoing@hogent.be.