Facebook Pixel Workshopdag Aalst - Hogeschool Gent
Foto Workshopdag Aalst

Workshopdag Aalst.

W

Workshopdag Aalst.

Op deze workshopdag in Aalst kunnen de leerlingen zelf kiezen welke workshop ze volgen. Bij inschrijving geven de leerlingen dus zelf hun voorkeur door.

Concreet betekent dit dat scholen hun klasgroep(en) kunnen inschrijven voor een workshopdag die vastligt op woensdag 27 april. De leerlingen geven zelf hun drie favoriete keuzes door.

Hierna zal onze coördinator contact opnemen voor de verdeling van de leerlingen over de verschillende workshops. 

Datum

dinsdag 31 januari 2023

Doelgroep

Leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs


Duur

van 9.00 tot 11.30 uur


Contact en inschrijven

zjef.deloose@hogent.be


Kostprijs

Gratis

De leerlingen kunnen vooraf kiezen uit de volgende workshops.

Economie.

Merk jij ook dat creatieve communicatie meer aandacht krijgt? En zorgt dat ook voor veel meer respons? Ontdek in deze interactieve workshop hoe je creatiever wordt. Bovendien geef je zelf een creatieve draai aan een échte marketing­uitdaging. Wedden dat je creatiever beter dan je zelf denkt? Om voldoende ruimte te houden voor interactie wordt het maximum aantal deelnemers voor deze workshop beperkt tot 20 leerlingen.

Workshop aangeboden door: bachelor bedrijfsmanagement - marketing

Dromen over later… Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Kan je die droom verwezenlijken of moet je die roze bril afzetten? Moet je spaarvarken goed gevuld zijn of zijn er andere mogelijkheden? Een woonkrediet afsluiten, een fluitje van een cent? Of komt er meer bij kijken?

Een woning aanschaffen is een belangrijke stap in je leven waar je best vooraf eens over nadenkt. In deze workshop zetten we alles eens op een rijtje. Je verneemt hoeveel extra kosten verschuldigd zijn bovenop de aankoopprijs. Je leert aan de hand van jouw droomwoning hoe je dit plan kan financieren en je ontdekt hoe je je kan beschermen tegen allerlei risico’s zoals brand, overlijden, ongevallen en aansprakelijkheid.

De workshop loodst je op een heel concrete en praktische manier door het kluwen van kosten, financiële planning en allerhande verplichtingen. Gewapend met deze voorkennis en inspiratie kan je je wens in vervulling laten gaan!

Workshop aangeboden door: bachelor bedrijfsmanagement - financiën & verzekeringen

Accountant is al lang geen stoffig beroep meer. De standaard­processen van boekhouding worden steeds meer geautomatiseerd, waardoor je als accountant meer tijd krijgt om persoonlijk advies te geven aan je klanten op juridisch, financieel en fiscaal vlak. Benieuwd naar wat die digitalisering juist inhoudt? Tijdens deze workshop gaan we interactief aan de slag met cases en praktische oefeningen in deze digitale software­pakketten.

Workshop aangeboden door: graduaat accounting administration

Informatica-ICT.

Hacking is niet meer weg te denken uit de digitale wereld. We tonen enkele technieken die door hackers gebruikt worden. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de leerlingen zelf beginnen hacken, maar dat ze leren hoe ze hackers te slim af kunnen zijn. Deze workshop richt zich niet alleen tot leerlingen uit informatica­opleidingen maar tot alle leerlingen met een interesse in technologie en IT.

Workshop aangeboden door: graduaat systeem- en netwerkbeheer

Heb je je ooit al eens afgevraagd hoe een zelfrijdende auto er in slaagt om voetgangers of verkeers­lichten te herkennen? Machine learning is een volledig nieuwe vorm van programmeren, helemaal verschillend van proceduraal of object-georiënteerd programmeren, waarbij je de computer geen precieze instructies geeft over hoe een probleem op te lossen maar waarbij je de computer deze regels zelf laat uitvissen.

We gebruiken Python om zelf een neuraal netwerk te ontwerpen en te trainen. We maken gebruik van de gekende bibliotheek Tensorflow en trainen het neuraal netwerk online in een notebook omgeving (er moet met andere woorden niets worden geïnstalleerd). Slaagt jouw netwerk erin de hond van de kat te onderscheiden?

Opgelet: je hebt best al een basis van programmeren gekregen.

Workshop aangeboden door: bachelor toegepaste informatica

Je komt te weten hoe het internet precies werkt. Aan de hand van simulatie­software bouwen we stap voor stap een computernetwerk uit. Je leert de belangrijkste types netwerk­apparatuur kennen (switches en routers) en hoe de ‘eindsystemen’ (zoals netwerkprinters) met elkaar communiceren.

Aan het einde van deze workshop begrijp je wat er gebeurt als je in je webbrowser een webpagina opvraagt, hoe deze aanvraag de server bereikt, waar de webpagina wordt bewaard, en hoe die wordt doorgestuurd naar je eigen pc.

Workshop aangeboden door: bachelor toegepaste informatica

Je krijgt een alledaags probleem voorgeschoteld. Na analyse leer je door logisch te redeneren een oplossing te zoeken (algoritmen). De beredeneerde oplossing wordt vertaald naar de computertaal Java en daarna wordt de oplossing ook getest. Op die manier kan je kennismaken met simulatie­technieken.

Opgelet: een degelijke basis wiskunde is vereist.

Workshop aangeboden door: bachelor toegepaste informatica

Wat is er leuker dan een coole 100-dagenwebsite met uitnodiging voor de fuif? Tijdens de workshop maak je een leuke website met animatie, geluid en film. Je kan de website ook aanpassen voor je eigen feestjes.

Workshop aangeboden door: bachelor toegepaste informatica

Tijdens deze workshop zal je een applicatie ontwerpen en programmeren voor het bijhouden van de afgelegde weg voor smartphone en tablet. Hiervoor gebruiken we HTML5, CSS en Javascript.

Workshop aangeboden door: bachelor toegepaste informatica

Linux computers worden door zowel experten als hackers gebruikt om dezelfde reden: je kan jouw computer aanpassen tot hij precies doet wat je voor ogen hebt. In deze workshop verkennen we hoe jouw (Linux)computer sporen bijhoudt over waar je op Internet gaat. En hoe je jouw computer kan aanpassen zodat hij die ook weer laat verdwijnen - tot je helemaal anoniem op Internet kan.

Workshop aangeboden door: bachelor toegepaste informatica

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Workshopdag Gent

Op deze workshopdag in Gent kunnen de leerlingen zelf kiezen over welke tak of specialisatie binnen de economie, talen of IT ze meer willen ontdekken: financiële economie, marketing, duurzaam …

Bedrijfsmanagement

In de bachelor bedrijfs­management heb je de keuze uit 7 afstudeer­richtingen: accountancy-fiscaliteit, financiën & verzekeringen, kmo-management, marketing, milieu- en …

Accounting administration

In de graduaats­opleiding accounting administration maak je kennis met alle facetten van boekhoudkundig en financieel werk. In dagonderwijs (2 jaar) of avond- en weekend­onderwijs …

Systeem- en netwerkbeheer

Systeem- en netwerkbeheer is een graduaat van 120 studiepunten in dag- en/of avond­onderwijs. Door de sterke praktijk- en beroeps­gerichte aanpak word je meteen uitgedaagd om je kennis …

Toegepaste informatica in dagonderwijs

Deze opleiding biedt je in het eerste jaar een heel stevige en brede basis­kennis over diverse IT-onderwerpen. Daarna kies je staps­gewijs voor de specialisatie die het best bij je …