Het nieuwe traject ‘Business Lab’ en de stijging van het studentenaantal voor de bacheloropleiding toegepaste informatica zorgen voor een gezellige drukte op HOGENT Stadscampus Aalst.
Het nieuwe traject Business Lab start het eerste jaar met een aanzienlijke klasgroep. Nooit eerder boden er zich zoveel studenten aan voor een opleiding in het studiegebied bedrijf en organisatie op campus Aalst. De bachelor toegepaste informatica stijgt met liefst 50 procent tegenover vorig jaar en het graduaat programmeren zit mee in de lift. Geen enkele opleiding gaat erop achteruit. Het belooft gezellig druk te worden op de stadscampus dit jaar.
Een verklaring voor het succes van het nieuwe allround traject bedrijfsmanagement ligt ongetwijfeld in het concept waarbij studenten het ritme van het bedrijfsleven volgen. Dat trekt ondernemende studenten aan. De opleiding is gebaseerd op ‘challenge based learning’ en is gestructureerd in modules van 6 tot 7 weken. Studenten vertrekken van een reële casus waarbij ze in kleine teams aan de slag gaan met een concrete uitdaging. Elke module mondt uit in een concreet resultaat zoals een uitgewerkt businessplan, presentatie of prototype. Op dezelfde campus Aalst kan je ook een postgraduaat ondernemen volgen.
Laura Callebaut van Maeskes Roem (geselecteerd voor de Ondernemersaward in Aalst) trapt op 23 september het Business Lab af. De sterke verankering van stadscampus Aalst in de regio en de samenwerkingen met bedrijven en lokale ondernemers belooft heel wat mooie uitdagingen voor de studenten op te leveren. Het nieuwe concept trekt voor het eerst ook studenten aan van buiten de Aalsterse regio.
IT kent stevige groei
Ook de bachelor toegepaste informatica is dit jaar een voltreffer met het dubbele aantal studenten in vergelijking met vijf jaar geleden en een stijging van 50 procent ten opzichte van vorig jaar. Het graduaat programmeren stevent af op een stijging van 25 procent. Het graduaat systeem- en netwerkbeheer houdt netjes stand na een topjaar vorig jaar. Het graduaat in accounting administration stijgt met 52 procent.
Leerlingen die in hun laatste jaar secundair onderwijs op zoek zijn naar een extra uitdaging, kunnen op campus Aalst op woensdagnamiddag het vak Cybersecurity volgen en een credit verwerven. Een secundaire school kan ervoor kiezen om het vak op te nemen in het programma van een bepaalde klasgroep.
Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.
Stadscampus Aalst
Studeren aan de hogeschool in Aalst? HOGENT stadscampus Aalst is een gezellige campus in het centrum van de stad, op wandelafstand van station Aalst (850 m), parking …
Business Lab
Wil je alle takken van het bedrijfsmanagement kunnen beheersen? In het allround traject Business Lab pak je uitdagingen aan van echte bedrijven en organisaties. Geen …
Toegepaste informatica in dagonderwijs
Deze opleiding biedt je in het eerste jaar een heel stevige en brede basiskennis over diverse IT-onderwerpen. Daarna kies je stapsgewijs voor de specialisatie die het best bij je …
Accounting administration
In de graduaatsopleiding accounting administration maak je kennis met alle facetten van boekhoudkundig, fiscaal en financieel werk. In dagonderwijs (2 jaar) of avond- en …
Programmeren
Programmeren is een graduaat in dagonderwijs (2 jaar) of avondonderwijs (4 jaar). Door de sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak word je meteen uitgedaagd om je kennis …
Systeem- en netwerkbeheer
Systeem- en netwerkbeheer is een graduaat van 120 studiepunten in dag- en/of avondonderwijs. Door de sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak word je meteen uitgedaagd om je kennis …
Ondernemen
Je onderneemt of je hebt een start-upidee en je kan nog extra ondersteuning gebruiken? In het postgraduaat ondernemen ga je zelfstandig aan de slag met begeleiding van een business coach en een …
Publicatiedatum: 19/09/2024