Foto Bachelor secundair: wiskunde

Word leerkracht wiskunde in het secundair onderwijs.

W

Word leerkracht wiskunde in het secundair onderwijs.

Ben je gemotiveerd om wiskundige problemen stapsgewijs op te lossen en via een correcte wiskundetaal uit te leggen aan leerlingen? Ben je bovendien kritisch en creatief ingesteld en sta je te popelen om jongeren het praktisch nut van wiskunde in het dagelijks leven te laten zien? Dan is leerkracht wiskunde iets voor jou!

In het eerste jaar kom je naast de didactiek van de wiskunde in aanraking met onder andere algebra, logica, structuren en meetkunde.

Vanaf het tweede jaar zoom je in op de didactiek in combinatie met leerinhouden zoals functies en statistiek. Ook kent het functioneel inzetten van ICT in wiskundelessen, het culturele aspect van wiskunde en het realiseren van een krachtige innovatieve leeromgeving, voor jou geen geheimen meer.

Jongeren probleemoplossend leren denken, is de rode draad doorheen de opleiding. Daarnaast zal ook het computationeel denken je in het derde jaar een stap dichter brengen bij vakoverschrijdende projecten.

Praktijk

Je krijgt alle kansen om je te ontpoppen tot een bekwame wiskundeleerkracht. Er zijn veel oefenmomenten zoals microteachings op de campus.

Je groeit in je leraarschap en je doet praktijkervaring op in stagescholen en in educatieve organisaties.

Praktijk

Je krijgt alle kansen om je te ontpoppen tot een bekwame wiskundeleerkracht. Er zijn veel oefenmomenten zoals microteachings op de campus.

Je groeit in je leraarschap en je doet praktijkervaring op in stagescholen en in educatieve organisaties.

Als leraar secundair onderwijs moet je expert zijn in minstens twee domeinen. Daarom kies je twee onderwijsvakken. Al kan je (later) nog altijd voor een extra onderwijsbevoegdheid gaan.

 

Ken je het metier van het lesgeven al?

Informeer je dan over de verkorte opleiding
voor een extra onderwijsbevoegdheid.

Wat na je diploma?

profielfoto Mentor Tania Mouton

Tania Mouton

Docent wiskunde

Chat met Tania

Lesbevoegdheid

Met je diploma kan je aan de slag
als leerkracht in:

  • de eerste en tweede graad
    van het secundair onderwijs
  • de derde graad van het bso
  • het buitengewoon secundair onderwijs

Perspectieven
buiten het onderwijs

In de bank- en verzekeringssector, maar ook in andere bedrijven worden afgestudeerden wiskunde tewerkgesteld. Bijvoorbeeld in de planning van een firma en in de IT-sector.

Knelpuntvak

Voor wiskunde is er een groot lerarentekort. Daarom kan je de opleiding gratis volgen als ingeschreven werkzoekende bij de VDAB. Je moet wel twee knelpuntvakken kiezen.

Mogelijke combinaties voor wiskunde zijn:

  • wiskunde - Nederlands
  • wiskunde – biologie
  • wiskunde – economie
  • wiskunde - Engels
  • wiskunde - fysica
  • wiskunde – informatica
  • wiskunde - project algemene vakken

Meer over de financiële voordelen, de toelatingsvoorwaarden en jouw contactpersoon bij de VDAB →

 

Vragen over dit vak?

We helpen je graag verder!

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Onderwijs: secundair onderwijs
Je vindt jongeren tussen de twaalf en de zestien best boeiend? Ga voor een bachelor secundair onderwijs (3 jaar) en word leerkracht secundair onderwijs in 2 onderwijs­vakken.
Onderwijs: lager onderwijs
Ben je gefascineerd door de ontwikkeling van kinderen tussen 6 en 12 jaar? Dan is de bachelor lager onderwijs (3 jaar) geknipt voor jou.
Onderwijs: kleuteronderwijs
Ben je gefascineerd door de ontwikkeling van kinderen tussen 2,5 en 6 jaar? Dan is de bachelor kleuteronderwijs (3 jaar) geknipt voor jou.
Leer ons kennen
De kans is groot dat je later een job uitoefent die nu nog niet bestaat. ‘Waarom dan nog verder studeren?’ hoor ik je denken. Een terechte vraag die meteen getuigt van kritisch …
Inschrijven
Heb je de knoop doorgehakt en weet je welke opleiding je wil gaan volgen? Dan is je inschrijving de volgende stap! Schrijf je online in via deze stappen.