Foto Bachelor secundair: niet-confessionele zedenleer

Word leerkracht zedenleer in het secundair onderwijs.

W

Word leerkracht zedenleer in het secundair onderwijs.

Je bent vrijzinnig en je wilt vanuit een humanistische inspiratie lesgeven aan jongeren? Je volgt de actualiteit op de voet, je discussieert graag over morele vraagstukken en maatschappelijke thema's? Volg dan dit uniek vak niet- confessionele zedenleer in Oost-Vlaanderen aan HOGENT.

Wat is niet-confessionele zedenleer?

De didactiek en de procesdoelen van de niet-confessionele zedenleer vormen een rode draad doorheen je opleiding. Onderdelen die aan bod komen zijn onder andere mythisch, filosofisch en wetenschappelijk denken, ontleden van actuele morele problemen, theoretische achtergrond over denk-, gedrags- en waardepatronen, ethiek en levensbeschouwingen.

Samen oefenen we in het zoeken naar vragen en antwoorden. Je leert afstand te nemen van jouw antwoorden, onderscheid te maken tussen feiten en meningen en argumenten te analyseren.

Je leert jongeren aanmoedigen, naar hen luisteren en hen te begeleiden in het kritisch en zorgvuldig onderzoeken van meningen en standpunten.

Je ondersteunt ze in hun denkproces en inspireert hen om autonoom en moreel te handelen. Hiertoe krijg je de nodige didactische kaders aangereikt en voldoende oefenkansen om je te bekwamen in het begeleiden van dialogen, filosofische gesprekken, debatten en allerhande activerende werkvormen. Voor dit vak, moet je graag en veel lezen.

Ook voor het
lager onderwijs.

Heb je al een professionele bachelor en een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid behaald? En wil je liever in het lager onderwijs aan de slag als bijzonder leermeester? Vraag dan naar ons postgraduaat niet-confessionele zedenleer.

Ook voor het
lager onderwijs.

Heb je al een professionele bachelor en een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid behaald? En wil je liever in het lager onderwijs aan de slag als bijzonder leermeester? Vraag dan naar ons postgraduaat niet-confessionele zedenleer.

Als leraar secundair onderwijs moet je expert zijn in minstens twee domeinen. Daarom kies je twee onderwijsvakken. Al kan je (later) nog altijd voor een extra onderwijsbevoegdheid gaan.

 

Ken je het metier van het lesgeven al?

Informeer je dan over de verkorte opleiding
voor een extra onderwijsbevoegdheid.

Wat na
je diploma?

Met je diploma kan je aan de slag als:

  • leerkracht in de eerste en in de tweede graad aso, bso, kso en tso en de derde graad bso
  • Bijzonder leermeester niet-confessionele zedenleer in het basisonderwijs
 

Vragen over dit vak?

We helpen je graag verder!

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Onderwijs: secundair onderwijs
Je vindt jongeren tussen de twaalf en de zestien best boeiend? Ga voor een bachelor secundair onderwijs (3 jaar) en word leerkracht secundair onderwijs in 2 onderwijs­vakken.
Onderwijs: lager onderwijs
Ben je gefascineerd door de ontwikkeling van kinderen tussen 6 en 12 jaar? Dan is de bachelor lager onderwijs (3 jaar) geknipt voor jou.
Onderwijs: kleuteronderwijs
Ben je gefascineerd door de ontwikkeling van kinderen tussen 2,5 en 6 jaar? Dan is de bachelor kleuteronderwijs (3 jaar) geknipt voor jou.
Niet-confessionele zedenleer voor het lager onderwijs
  postgraduaat   Gent   dagonderwijs    1 jaar (deeltijds) [m]$.dspObject('component', '0E0DEE95-196D-4DAA-8AA975E9A34E7786')[/m] In de …
Leer ons kennen
De kans is groot dat je later een job uitoefent die nu nog niet bestaat. ‘Waarom dan nog verder studeren?’ hoor ik je denken. Een terechte vraag die meteen getuigt van kritisch …
Inschrijven
Heb je de knoop doorgehakt en weet je welke opleiding je wil gaan volgen? Dan is je inschrijving de volgende stap! Schrijf je online in via deze stappen.