Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09 243 33 89. 

 
Vragen over vrijstellingen of je traject?

Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van jouw opleiding.

 

Inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dan ben je klaar voor de volgende stap: de inschrijving!

Afbeelding Vastgoed

Woningen, gronden, kantoren, een sportcomplex of een ziekenhuis. Maar ook een bedrijventerrein of een winkelcentrum. Naast het traditioneel dienstenpakket als verkoop, verhuur of beheer van vastgoed, zullen maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de vergrijzing en het overheidsbeleid op het gebied van ruimtelijke ordening en huisvesting belangrijke factoren zijn die ervoor zorgen dat je advies als vastgoedkundige sterk wordt gewaardeerd.

Vanaf het eerste jaar kies je voor vastgoed

Wat leer ik?

Naast algemeen vormende kennis, verwerf je ook bouwtechnische, juridische en beroepsspecifieke kennis. Je verdiept je in de beroepsgerelateerde wet- en regelgeving, in het bijzonder aangaande burgerlijk en gerechtelijk recht, bouw- en vastgoedrecht, milieurecht, ruimtelijk ordeningsrecht en fiscaal recht. Je leert plannen van onroerend goed lezen en interpreteren en de verschillende vastgoedtypes beschrijven, evalueren en schatten. Aan de hand van begeleid project- en groepswerk bestudeer je reële onderzoeksvraagstukken. Je maakt kennis met het beroepsveld, je situeert je t.o.v. aanverwante vakgebieden en je respecteert de deontologische codes. Tijdens de opleiding wordt ook ruim aandacht besteed aan beroepsspecifieke informaticatoepassingen en standaardsoftware.

Praktijkgericht

De opleiding is praktijkgericht. In het laatste jaar, ga je 3 maanden op stage. Ieder academiejaar organiseert de faculteit ook een aantal extra-muros activiteiten.Je bezoekt de BIS-beurs, je doet  plaatsbezoeken op projectsites, je trek je naar het vastgoedcongres en je leert door middel van uitwisselingsprojecten met de Fontys Hogeschool Eindhoven en ESPI Parijs de buitenlandse vastgoedmarkt kennen.

Waar werk ik?

Als bachelor in het vastgoed afstudeerrichting vastgoed liggen je toekomstmogelijkheden in het beschermd beroep van vastgoedmakelaar, syndicus of  rentmeester, maar ook bij projectontwikkelaars, bouwbedrijven met eigen projectontwikkeling, makelaars, beheerders van vastgoed zoals banken, pensioen-  en verzekeringsmaatschappijen, de overheid, woningbouwbedrijven, vastgoedafdelingen van grote ondernemingen. Naast het traditioneel dienstenpakket als verkoop, verhuur of beheer van vastgoed, zal je kennis van vastgoedrecht, stedenbouw en ruimtelijke ordening, constructie, bouwadministratie en vastgoedrekenen er voor zorgen dat je advies als vastgoedkundige sterk wordt gewaardeerd.