Facebook Pixel Coaching, supervisie en teambegeleiding - Hogeschool Gent
Foto Coaching, supervisie en teambegeleiding

Coaching, supervisie en teambegeleiding.

C

Coaching, supervisie en teambegeleiding.

Helaas! Deze opleiding is volzet voor academiejaar 2021-2022.

Wil je de vakkunst van coachen leren? Dan is het postgraduaat coaching, supervisie en team­bege­leiding beslist iets voor jou. In twee jaar tijd ontwikkel je je coach­houding, je oplossings­gerichte mindset en kijk je vanuit verschillende invals­hoeken naar spannings­velden en krachten van personen, groepen en teams.

Tijdens deze tweejarige opleiding maak je kennis met denkkaders. Je verdiept je in tools die je kwaliteiten als coach verfijnen. Verder nemen we je mee langs een inspirerend traject met workshops en lezingen. Je leert bij over jezelf en anderen tijdens een intervisiegroep. Doorheen het traject doe je aan literatuurstudie. Tot slot koppel je terug met eigen praktijktoepassingen. Dit postgraduaat omvat 21 studiepunten. 

Opleidingsonderdeel 1:
Basisinzichten voor de coach

academiejaar 2021-2022

Als coach draag je je eigen rugzak met overtuigingen en denkkaders mee en die beïnvloeden vaak onbewust je handelen. Daarom behandelen we thema’s als leren, motiveren, communiceren ... zowel vanuit een theoretisch als vanuit een praktisch oogpunt. Het systeemdenken als denkkader krijgt hierbij de boventoon.

Opleidingsonderdeel 2:
Creatief coachen

academiejaar 2021-2022

Jouw creativiteit heeft een niet te onderschatten invloed op de relatie met wie je werkt. Tijdens dit onderdeel verruim je jezelf als coach met creatieve technieken.

Opleidingsonderdeel 3:
Oplossingsgericht coachen

academiejaar startgroep 2022-2023

Tijdens dit onderdeel maak je jou de oplossingsgerichte mindset eigen, leer je een oplossingsgericht taalgebruik hanteren en verruim je jouw arsenaal aan technieken en tools. De focus ligt op personal coaching.

Opleidingsonderdeel 4:
Supervisie en teambegeleiding

academiejaar startgroep 2022-2023

Ondertussen beschik je al over de nodige vaardigheden en competenties om als personal coach aan de slag te gaan. In dit laatste opleidingsonderdeel leggen we de focus op teamcoaching vanuit creative coaching en oplossingsgericht coachen.

Doelgroep

Je bent een teambegeleider, externe coach, supervisor, stagebegeleider ... En je begeleidt groepen of individuen in hun professionele loopbaan? Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan is het postgraduaat coaching, supervisie en teambegeleiding beslist iets voor jou. In twee jaar tijd stomen we je klaar tot personal coach.

Doelgroep

Je bent een teambegeleider, externe coach, supervisor, stagebegeleider ... En je begeleidt groepen of individuen in hun professionele loopbaan? Je hebt nog geen ervaring in het begeleiden van teams of individuen? Maar als nieuwe uitdaging kan dat wel tellen? Vraag aan je leidinggevende een mandaat om op de werkvloer aan de slag te gaan met een case. De begeleiding van een stagiaire, cliënt of team bijvoorbeeld.

Praktisch.

certificaat

Getuigschrift postgraduaat coaching, supervisie en teambegeleiding.

data

 • Opleidingsonderdeel 1:
  30/9, 7/10, 21/10, 04/11, 18/11, 2/12, 16/12/2021
  (telkens van 9 tot 16 uur)      
 • Opleidingsonderdeel 2:
  17/2, 24/2, 10/3, 24/3, 21/4, 5/5, 19/5, 9/6/2022
  (telkens van 9 tot 16 uur)      
 • Opleidingsonderdeel 3:
  najaar 2022 (exacte data worden meegedeeld in juni 2022)
   
 • Opleidingsonderdeel 4:
  voorjaar 2023 (exacte data worden meegedeeld in juni 2022)

Heb je vragen?

We helpen je graag verder! Stuur een mailtje naar chris.vandam@hogent.be
09 243 26 29

Nuttige links

lestabellen

locatie

Campus Mercator - Gebouw G
Henleykaai 84
9000 Gent

prijs

Het inschrijvingsgeld voor de twee jaar samen is 2137 euro*

Te betalen bij inschrijving. Eenmaal ingeschreven, ontvang je de factuur per e-mail.

* Dit bedrag is gebaseerd op het inschrijvingsgeld van de voorbije jaren. Een prijsschommeling is steeds mogelijk omdat het inschrijvingsgeld voor het vorige academiejaar wel gekend is, maar het inschrijvingsgeld voor het komende academiejaar niet. Aangezien dit postgraduaat over twee academiejaren loopt, is het niet mogelijk een volledig correct bedrag mee te delen.

Inschrijven

Helaas! Deze opleiding is volzet voor academiejaar 2021-2022.

Kmo-portefeuille

De opleiding komt in aanmerking voor kmo-portefeuille. Met deze subsidie recupereer je een stuk van je inschrijvingsgeld (erkenningsnummer kmo-portefeuille van HOGENT: DV 0101616). Meer info op vlaio.be.

Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.

Human Resources Management

Deze praktijk- en project­gerichte dagopleiding HRM leidt je op tot startklare hr-professional, technisch sterk en multi-inzetbaar vanuit een duurzame visie op de maatschappelijke …

Zorgmanagement
De bachelor-na-bachelor­opleiding zorgmanagement is een management­opleiding voor bachelors in de gezondheids­zorg en welzijns­zorg die willen leren hoe ze mensen en processen kunnen aansturen en hoe ze zorg (in de brede zin) dienen te coördineren.