Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 20 01
fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00
fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
+32 (0)9 243 22 00
fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
+32 (0)9 267 01 00
www.hogent.be/arts
schoolofarts@hogent.be

Sociale media

MODETECHNOLOGIE

 

Online inschrijven

Zeker van je studiekeuze? Dankzij de online registratie versnel je de inschrijvingsprocedure voor een opleiding aan de HoGent.

 

Studieadvies en studiekeuzebegeleiding

Weet je niet welke studie bij jou past? Twijfel je tussen opleidingen? Ondersteuning nodig bij jouw studiekeuzeproces? Wil je advies over structuur en regelgeving hoger onderwijs? Contacteer onze studieadviseur Pascal Van Geit via studieadvies@hogent.be of 09/243 33 89. 

Afbeelding Modetechnologie

Is het jouw droom om voor je favoriete kledingmerk te werken? Of ben je meer geïnteresseerd in de ontwikkeling van werk- en/of beschermkledij? En wil je meer weten over de realisatie van confectie-artikels? Dan is deze unieke opleiding vast en zeker een goede keuze. Als student modetechnologie ben je creatief, ambitieus en ondernemingsgezind. Daarenboven heb je internationale interesses en kan je goed samenwerken.

Dit is de hoogste technische opleiding die specifiek op confectie is gericht. Je maakt niet alleen kennis met de basis van productdesign en -ontwikkeling, je leert ook een ontwerp om te zetten in een model klaar voor industriële productie en via het juiste marketingconcept te commercialiseren.

 

De kleding- en modesector is sterk internationaal georiënteerd en evolueert steeds verder naar een kennisgestuurde industrie. Het nieuwe programma sluit naadloos aan op deze evoluties en trekt de kaart van hoogtechnologische kennis, innovatie, creativiteit en duurzaam ondernemen. Binnen de opleiding ligt de nadruk op drie leerlijnen: technologische vaardigheden, creatief vermogen en onderzoeksvaardigheden. In elk semester vind je vier soorten opleidingsonderdelen die een praktische uitwerking zijn hiervan.

Als bachelor in de modetechnologie kan je aan de slag op een (sub-) topmanagementniveau als product- of productiemanager, verantwoordelijke patroonafdeling, kwaliteitsverantwoordelijke, aankoper, modellist-stilist. Dat kan in de kledingbranche, maar bijvoorbeeld ook in de confectie van gordijnen, bed- en tafellinnen, tenten, tassen en rugzakken, zelfs in de auto-industrie. Deze jobs vereisen flexibiliteit, polyvalentie, zin voor initiatief, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en stressbestendigheid.

En wil je je focus na deze opleiding verleggen naar materialen en leren hoe je tot duurzame, functionele textieloplossingen komt voor fashion, gezondheid, sport en bescherming? Dan kan je met dit diploma in een tijdsspanne van 2 jaar nog een bachelor in de textieltechnologie behalen.

Naar het buitenland

De opleiding biedt je heel wat mogelijkheden om je horizon te verruimen. Lees het hier.


 

Studenten modetechnologie hebben les op campus Schoonmeersen. Sommige oefeningen vinden ook plaats in de Buchtenstraat 9-11, 9051 Gent. Deze locatie ligt slechts 6 minuten fietsen verwijderd van campus Schoonmeersen en is te bereiken met de bussen 34, 35 en 36 vanaf Gent Sint-Pietersstation.