- micro-credential
- Gent
- afstandsonderwijs, virtuele campus of dagonderwijs
- 2 semesters
Benieuwd hoe AI werkt en toegepast kan worden? In deze micro-credential leer je niet alleen hoe je algoritmen kan implementeren in Python, maar ook hoe je ze in productie kan brengen.
Binnen onze bacheloropleiding toegepaste informatica kunnen studenten kiezen voor een keuzetraject AI & data engineer. Deze micro-credential bundelt een aantal opleidingsonderdelen uit dit keuzetraject die samen een afgerond geheel volgen. Je leert data-analyse (of big data processing), de werking, implementatie en toepassing van machine en deep learning algoritmen. Daarnaast maak je ook kennis met technieken uit operations die het toelaten om modellen snel en efficiënt in productie te brengen zodat ze meerwaarde kunnen creëren voor jouw bedrijf. Meer en meer bedrijven willen inzetten op artificiële intelligentie. De vraag naar personen met kennis van machine learning en deep learning zal bijgevolg alleen maar toenemen.
Na het afronden van deze micro-credential zal je niet enkel op een hoog niveau begrijpen hoe dit alles werkt maar zal je het ook in de praktijk kunnen toepassen. De lessen worden verzorgd door ervaren lesgevers van de opleiding Toegepaste Informatica.
Voor wie?
- IT-professionals die hun kennis willen updaten of uitbreiden zonder een langdurende opleiding te moeten volgen.
- Bachelors of masters (of minstens gestart aan diplomajaar) uit een IT-opleiding die op korte termijn een extra specialisatietraject willen afwerken.
Het gevraagde diploma niet op zak, maar wel al jarenlang ervaring in de sector? Ook dan willen we jou de kans geven om AI & data engineer te worden. Via een intakegesprek toetsen we af of het voor jou haalbaar wordt.
Programma & aanpak.
Je kan de lessen zowel op de campus (in Gent) als via de virtuele campus volgen. Daarnaast kan je het traject ook in afstandsonderwijs volgen. Als je de lessen fysiek bijwoont, zal je aansluiten bij de studenten uit onze bacheloropleiding.
Opleidingsonderdeel | studiepunten |
---|---|
Eerste jaar (vanaf februari) | |
Machine learning | 5 |
Data science & AI of Big data processing | 4/3 |
Gratis toegang tot leerpad Linux for data scientists | |
Tweede jaar (vanaf september) | |
Deep learning | 4 |
Machine learning operations | 3 |
Totaal op te nemen studiepunten | 16/15 |
Je kan deze micro-credential volgen op de campus, online via de virtuele campus of je kan het
traject in afstandsonderwijs afleggen.
Je kan deze micro-credential volgen op de campus, online via de virtuele campus of je kan het
traject in zelfstudie afleggen.
Prijs
Het bedrag van het studiegeld hangt af van het aantal studiepunten dat je opneemt en het aantal academiejaren dat je inschrijft.
Voor 2024-2025 bestaat het studiegeld van de micro-credential uit een vast bedrag van 576 euro (288 euro per jaar) en een variabel bedrag van 13,80 euro per studiepunt. Het totale studiegeld (voor 16 studiepunten) als niet-beursstudent bedraagt dan 796,8 euro voor de volledige opleiding.
Attestering
Voor alle opleidingsonderdelen ontvang je een creditattest. Als je slaagt voor alle opleidingsonderdelen, ontvang je een attest van de micro-credential AI & data engineer.
Op zoek naar een extra uitdaging?
Combineer de micro-credential AI & data engineer met het postgraduaat IT-management en verbreed zo je kennis en je skills rond IT. Ontdek het postgraduaat IT-management.
Nog vragen?
Je behaalde een bachelor of master (of minstens gestart aan diplomajaar) in een IT-opleiding.
Heb je minstens drie jaar relevante werkervaring, maar beschik je niet over één van bovenstaande vermelde diploma’s? Je kan toestemming krijgen tot inschrijving mits het volgen van een voorbereidingsprogramma in het 1e semester (start september). Contacteer veerle.bosmans@hogent.be.
Heb je de juiste voorkennis? Schrijf je meteen in. Selecteer 'micro-credential' bij de soort opleiding. Kies daarna bij opleiding voor de bachelor toegepaste informatica.
Wil je eerst een afspraak maken voor een intakegesprek?
Contacteer veerle.bosmans@hogent.be of maak hier een afspraak.
Je kan alle inhoudelijke informatie rond het micro-credential AI & data engineer in de studiefiches terugvinden.
De opleiding start in februari, aan het begin van het tweede semester. Je kan dus niet in september starten.
Indien je hebt gekozen om het voorbereidingsprogramma voor AI & data engineer te volgen, dan start je wel in september.
Afhankelijk van het soort onderwijs (dagonderwijs, virtuele campus of afstandsonderwijs) dat je volgt, ziet je lesweek of studietijd er anders uit.
Eerste semester:
- Dagonderwijs en virtuele campus: 7 uur les per week
- Afstandsonderwijs: 9 uur studietijd
Tweede semester:
- Dagonderwijs en virtuele campus: 5 uur les per week
- Afstandsonderwijs: 7 uur studietijd
Bezoek modelroosters.hogent.be om je lessenrooster te zien.
Neen. Als je het gevraagde diploma op zak hebt, dan hoef je geen intakegesprek te doen. Heb je het gevraagde diploma niet op zak, maar heb je wel al minstens drie jaar ervaring in de sector? Ook dan willen we jou de kans geven om AI & data engineer te worden. We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een gesprek.
Dit gesprek kan online of op de campus. Maak hier een afspraak.
Ja, in veel gevallen kan dat. Op onze pagina Werken en studeren lees je er meer over.
De opleiding komt in aanmerking voor kmo-portefeuille. Met deze subsidie recupereer je een stuk van je inschrijvingsgeld (erkenningsnummer kmo-portefeuille van HOGENT: DV.O101616). Meer info via vlaio.be.
Voor een micro-credential schrijf je in met een creditcontract, hierdoor kan je geen aanspraak maken op een studietoelage. Je hebt ook geen recht op groeipakket omdat je inschrijft voor minder dan 27 studiepunten.
Zit je nog met praktische vragen over de opleiding? Ben je nog niet helemaal zeker? We helpen je graag verder!
W
Waar?
Je kan de lessen volgen op campus Schoonmeersen Gent of via afstandsonderwijs op onze virtual campus.
H
Hulp nodig bij
je studiekeuze?
Vragen over je studietraject?
Contacteer veerle.bosmans@hogent.be
(studietrajectbegeleider)
Nog vragen over deze opleiding? Mail naar toegepasteinformatica@hogent.be
I
Info, intake & inschrijven
Heb je de juiste voorkennis? Schrijf je meteen in. Selecteer 'micro-credential' bij de soort opleiding. Kies daarna bij opleiding voor de bachelor toegepaste informatica.
Wil je eerst een afspraak maken voor een intakegesprek?
Contacteer veerle.bosmans@hogent.be.
Vond je deze pagina al de max? Check dan zeker ook deze eens.
Micro-credential mainframe-expert
De micro-credential mainframe expert richt zich tot IT-professionals en bachelors of masters uit een IT-opleiding die op korte termijn hun kennis willen uitbreiden. De vraag naar IT'ers met …
Micro-credential network administrator
De micro-credential network administrator richt zich tot IT-professionals en bachelors of masters uit een IT-opleiding die specifiek op zoek zijn om hun computer networking skills uit te breiden of …
Systeem- en netwerkbeheer
Systeem- en netwerkbeheer is een graduaat van 120 studiepunten in dag- en/of avondonderwijs. Door de sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak word je meteen uitgedaagd om je kennis …
Toegepaste informatica in dagonderwijs
Deze opleiding biedt je in het eerste jaar een heel stevige en brede basiskennis over diverse IT-onderwerpen. Daarna kies je stapsgewijs voor de specialisatie die het best bij je …
Toegepaste informatica in afstandsonderwijs
Toegepaste informatica kan je volgen in dagonderwijs of in afstandsonderwijs. Met het afstandsleren willen we volwassenen bereiken die een studie wensen te combineren met een job en/of gezin. Het …
IT-management
In het postgraduaat IT-management krijg je de nodige managementinzichten en -vaardigheden om informaticaprojecten te begeleiden en IT-managementfuncties uit te oefenen.Programmeren
Programmeren is een graduaat in dagonderwijs (2 jaar) of avondonderwijs (4 jaar). Door de sterke praktijk- en beroepsgerichte aanpak word je meteen uitgedaagd om je kennis …