Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BUSINESS AND LANGUAGES

Afbeelding Business and Languages

Organisatorische spilfiguur

Je wordt de vertrouwenspersoon van het management en de organisatorische spilfiguur van het bedrijf. Proactief en servicegericht ondersteun je het management, beheer je de communicatie- en informatieflow en faciliteer je de administratieve processen van je bedrijf. Je organiseert zelfstandig het office en coördineert je team, werkt planmatig en oplossingsgericht, herkent commerciële opportuniteiten en speelt er op een klantgerichte en overtuigende manier op in.

Het operationeel human resource management van het bedrijf of de organisatie zal je implementeren en opvolgen: je ondersteunt het hele HR-proces, van begin tot einde, van werving en selectie tot employer branding en turnover. In nauwe samenwerking met de leidinggevende(n) en het team zal je bedrijfsevents en HR-projecten managen met een nauwgezette, flexibele en creatieve ingesteldheid.

Talent van HOGENT: Laure Rabaey

Je bent geboeid door human resources, organiseren en coördineren zijn jouw ding, je hebt geen schrik om je uit te drukken in het Frans en het Engels, discretie en nauwkeurigheid zijn waarden die je hoog in het vaandel draagt. Herken je jezelf hierin? Dan is Business and Languages zeker iets voor jou!

 

 Word architect van je eigen succes

 

 Graag doen wat je doet is de sleutel tot een succesvolle carrière
 

Severine studeerde af in de afstudeerrichting Business and Languages en werkt nu voor Teamleader in Duitsland.

Architect van je eigen succes 

In de opleiding office management ben je architect van je eigen succes. Je kiest al vanaf het eerste semester je afstudeerrichting. Wie het moeilijk heeft, wordt ondersteund en wie een extra uitdaging aankan, vindt die hier zeker.  

Je moet ook voldoende zelfinzicht hebben in je eigen kennis, vaardigheden en attitudes. Vanuit dit fundamenteel zelfinzicht zal je een persoonlijk ontwikkelings- en loopbaantraject uitstippelen en werk je actief en doelbewust aan je personal branding. Om je professionele ontwikkeling te sturen krijg je een professionele meertalige sollicitatietraining . 

Je kan je eigen talenten volop ontwikkelen dankzij de diverse keuzemogelijkheden die het opleidingstraject aanbiedt:  

  • Kies je voor een commerciële training in het Nederlands of in het Frans? 
  • Kies je voor een cursus team management in het Nederlands of in het Engels? 
  • Kies je in het expertentraject voor een focus op het commercieel aspect met een verdieping in de consumentenpsychologie en een inleiding tot de marketing ? 
  • Of ligt je interesse meer op het sociale vlak en kies je voor een training in interculturele bemiddeling en onderhandelingen met sociale partners? 

Leren vanuit de praktijk 

Je wordt pas een uitmuntende professional als je de theorie ook kan inzetten in de praktijk. Daarom is onze opleiding opgebouwd vanuit de behoeften van het werkveld en focust de opleiding sterk op authentieke leeromgevingen. We werken nauw samen met bedrijven en organisaties en laten jou vanuit ervaringen leren: reële cases, bedrijfsbezoeken, stages, internationale ervaringen, taalimmersie … Die ervaringen koppel je aan theoretische inzichten zodat je een stevige basis krijgt voor later. 

Al van bij het begin krijg je voeling met de praktijk tijdens business experience days, skills labs, contact met native speakers, ... Je zal echte events organiseren: van idee tot realisatie. Door deze praktijkervaring verwerf je belangrijke skills die je in je latere carrière een enorme voorsprong geven. 

 

Jarle had problemen met Frans in het derde jaar. Samen met de betrokken lector stelde ze een plan van aanpak op, trok ze voor haar stage richting Frankrijk en ging uiteindelijk op de proclamatie naar huis met de prijs voor het beste eindwerk... in het Frans! ""Geloof in jezelf, durf springen en je grenzen verleggen. Doorzetten loont!" Check haar volledige verhaal.

 

Word een veelgevraagd specialist 

Droom je van een toekomst als personal assistant, assistant to the CEO, office manager, HR assistant, HR payroll officer, management assistant, office assistant, junior office & sales assistant, … ? Dan is deze afstudeerrichting voor jou de geknipte keuze! 

Expertentraject

Nagelnieuw vanaf academiejaar 2018-2019 is de sterke focus op HR-management en het expertentraject waarin je onder meer kan leren intercultureel bemiddelen en onderhandelen met sociale partners. Word een kei in bijvoorbeeld onderhandelen met de vakbonden of leer hoe je jouw netwerk kan uitbouwen in verschillende culturen over de hele wereld!

Naast meertaligheid en communicatieve en bureautica-vaardigheden verwachten werkgevers dat de kandidaat zelfstandig kan organiseren en plannen, proactief en betrokken is. Deze vacatures focussen doorgaans op professionele bachelors.

- website VDAB, december 2017

 
 
 

Waar?

Deze opleiding wordt aangeboden op de campus Schoonmeersen.

 

Heb je vragen?

We helpen je graag verder! Stuur een mailtje naar nadine.dedonder@hogent.be.